Υλικά

• 120 γρ. ρύζι γλασέ
• 150 γρ. φρέσκο τόνο, φιλεταρισμένο
• 1 μέτριο αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
• 1 ξερό μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 6 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
• 20 φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
• 60 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 40 ml. χυμό λεμονιού
• Χοντρό αλάτι & φρεσκοτριμένο πιπέρι (ανάλογο)

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το ρύζι και βράζουμε περίπου 12-13 λεπτά της ώρας. Κατόπιν αποσύρουμε, στραγγίζουμε και κρυώνουμε.

Το αφήνουμε κατά μέρος να στεγνώσει καλά.

Παράλληλα αλατίζουμε και ψήνουμε τον τόνο στη σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι για 6-7 λεπτά της ώρας. Τον βγάζουμε απο τη φωτιά, τον αφήνουμε να κρυώσει λίγο και τον κόβουμε σε μεγάλους κύβους.

Σε μπασίνα (μικρή λεκάνη), ρίχνουμε το ρύζι, το κρεμμύδι, το αβοκάντο και τα ντοματίνια. Προσθέτουμε τον τόνο, και τα φυλλαράκια βασιλικού και φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ραντίζουμε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.

Αφήνουμε για 10 λεπτά σε δροσερό μέρος και μετά σερβίρουμε.