Από το Φρίουλι-Βενέτζια μέχρι και τη Σικελία, η Ιταλία τις τελευταίες ημέρες τρέμει…

Σε πολλές ιταλικές περιοχές καταγράφηκε έντονη σεισμική δραστηριότητα από 2,3 μέχρι 4,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Συγκριμένα στο Πορντενόνε του Φρίουλι Βενέτζια εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου σεισμός 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που αναστάτωσε την περιοχή, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν τραυματισμοί ή ζημιές.

Σύμφωνα με την πολιτική προστασία του Φρίουλι Βενέτζια ο σεισμός έχει αισθητός σε όλη την περιοχή και δόθηκε η εντολή σε σώματα εθελοντών να ερευνήσουν για τυχόν ζημιές ή τραυματισμούς.

Λίγες ώρες αργότερα την ίδια ημέρα, σεισμός 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων σημειώθηκε και στην Σιρακούζα της Σικελία, ενώ λίγη ώρα πριν σεισμός 2,3 βαθμών καταγράφθηκε στο Λάτζιο, στην περιοχή των Ρωμαϊκών Κάστρων.

Πριν τρεις ημέρες, μάλιστα, σεισμός 4,4 βαθμών σημειώθηκε στην Αγκόνα, με επίκεντρο την Νουμάνα, προκαλώντας φόβο στους κατοίκους της περιοχής. Πολλοί ήταν οι πολίτες που βγήκαν στον δρόμο και κάλεσαν την πυροσβεστική υπηρεσία, ωστόσο σύμφωνα με τον δήμαρχο δεν καταγράφηκαν τραυματισμοί ή ζημιές με εξαίρεση την αποκόλληση ενός βράχου μεταξύ της παραλίας Τζίλι και Λάβι.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook