Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική ο Πλατανιάς μπορούσε να φτάσει στη νίκη έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά ο Αστέρας Τρίπολης φάνηκε πολύ σκληρός για να… πεθάνει στα Χανιά, αποσπώντας την ισοπαλία με 1-1.

Αυτή τη φορά μάλιστα οι \”ερυθρόλευκοι\” είχαν το πλεονέκτημα για περίπου 85 λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις, αλλά δεν κατάφεραν όπως και κόντρα στη Βέροια, να φύγουν νικητές από το γήπεδο.

Η εικόνα του ματς
Τέσσερα νέα πρόσωπα είχε σε σχέση με το παιχνίδι με τη Βέροια ο Μαρίνος Ουζουνίδης, που άφησε εκτός αποστολής τον Μοράλ και εκτός αρχικού σχήματος και τους Αγκιλέρα, Ραφαέλ, Στόλερ. Κάτω από την εστία ήταν ο Γιωργαλλίδης και στην τετράδα της άμυνας από δεξιά προς τ\’ αριστερά βρίσκονταν οι Θέρα, Ιντζίδης, Φερνάντες, Δημήτρης. Στα χαφ έπαιξε για πρώτη φορά φέτος ο Τέτε, που επέστρεψε από τιμωρία, μαζί με τον Σιώπη. Δεξιά κινούταν ο Μπέλιτς, αριστερά ο Ναζλίδης και σε ελεύθερο ρόλο ήταν ο Γουνδουλάκης, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Γιακουμάκη.
Από την άλλη ο Τσιώλης σε σχέση με την πρεμιέρα άφησε εκτός τους Γεωργακόπουλο, Ζαραδούκα, Ζησόπουο και Γκρατσίνι. 
Την εστία για πρώτη φορά υπερασπίστηκε ο Ερνάντεζ, με τετράδα στην άμυνα από δεξιά προς τ\’ αριστερά τους Ερνάντεζ, Τσαμπούρη, Λισγάρα, Γκόιαν, Πιπίνη, τους Ουσέρο, Κοντοέ στα χαφ, τον Ντε Μπλάσις στα δεξιά, τον Κάφα αριστερά και τον Καράσκο πίσω από τον Μπαράλες.
Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Πλατανιά, αφού μόλις στο 2\’ ο Γιακουμάκης βρέθηκε στο έδαφος από τράβηγμα του Λισγάρα σε σέντρα του Μπέλιτς, με τον Μάνταλο να δίνει την εσχάτη των ποινών και τον Ναζλίδη να ευστοχεί, για το 2ο γκολ του σε ισάριθμα παιχνίδια.
Τα πράγματα έγιναν καλύτερα για την ομάδα των Χανίων στο 9\’ όταν ο Ουσέρο έκανε το λάθος και ο Μπέλιτς \”τσίμπησε\” τη μπάλα και κέρδισε το φάουλ μαζί με τη δεύτερη κίτρινη του Λισγάρα. 
Παρά το ενθουσιώδες ξεκίνημα και το αριθμητικό πλεονέκτημα οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν άλλη φορά την εστία του Ερνάντεζ.
Αντίθετα ο Αστέρας μετά το 30\’ προσπάθησε να \”απαντήσει\” στο γκολ του Ναζλίδη με σουτ εκτός περιοχής, αλλά στις περισσότερες ενέργειες επενέβη θετικά ο Γιωργαλλίδης.

Στην επανάληψη οι αλλαγές του Τσιώλη, Ζησόπουλος και Ναβάρο, έδωσαν άλλη πνοή στον Αστέρα, με τον Ισπανό ακραίο επιθετικό να ταλαιπωρεί αρκετά την άμυνα του Πλατανιά και να \”σερβίρει\” το γκολ στον Μπαράλες, που έφερε σε νέα βάση το ματς στο 47\’.

Στη συνέχεια ο Αργεντινός φορ έχασε ευκαιρία για δεύτερο γκολ, με τους γηπεδούχους να \”αφυπνίζονται\” και να… αγγίζουν το 2-1 με τον Γουνδουλάκη, 

Με το παιχνίδι να έχει αποκτήσει γρήγορο ρυθμό και τις δυο ομάδες να διεκδικούν με αξιώσεις τη νίκη, ο Πλατανιάς βρέθηκε πιο κοντά σε αυτήν στο 75\’ αλλά ο Τόρες δεν μπόρεσε να συνδυάσει με γκολ το ντεμπούτο του.

Χωρίς το μεγάλο λάθος αλλά με κάποια λάθη σε υποδείξεις φάουλ ο Μάνταλος, με σωστές υποδείξεις οι βοηθοί Θανασακούδης-Δημόπουλος, ενώ κάποια προβλήματα… αντιμετώπισε ο 4ος Αμπάρκιολης, που μπέρδεψε τα νούμερα στην αλλαγή του Γιακουμάκη δείχνοντας το 9 αντί για το 94\’.

Φάσεις-γκολ

3\’ ΓΚΟΛ: Ο Ναζλίδης εκτελεί εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε δευτερόλεπτα πριν ο Γιακουμάκης από τον Λισγάρα (1-0).
9\’ ΚΟΚΚΙΝΗ: Ο Ουσέρο κάνει το λάθος, ο Μπέλιτς κερδίζει τη μπάλα, με τον Λισγάρα να τον ανατρέπει και να αντικρίζει την δεύτερη κίτρινη κάρτα.

14\’ Μακρινό σουτ του Τέτε αρκετά έξω από την εστία του Ερνάντες η μπάλα.
22\’ Σουτ του Ουσέρο άουτ.
31\’ Ο Καράσκο επιχειρεί το σουτ με τον Γιωργαλλίδη να μπλοκάρει. 
32\’ Ο Μπέλιτς κινείται έξω από την περιοχή του Αστέρα, το σουτ που επιχειρεί καταλήγει ψηλά άουτ.
35\’ Ο Μπαράλες δεν πιάνει όπως ήθελε το σουτ και ο Γιωργαλλίδης μπλοκάρει.
40\’ Σουτ του Μπαράλες, με δεύτερη προσπάθεια μπλοκάρει ο Γιωργαλλίδης.
41\’ Σουτ του Κάφα άουτ. 

47\’ ΓΚΟΛ: Εξαιρετική κούρσα του Ναβάρο και σέντρα για τον Μπαράλες, που με κεφαλιά \”νικάει\” τον Γιωργαλλίδη για το 1-0.

51\’ Γύρισμα του Ναβάρο, σουτ του Μπαράλες άουτ.
56\’ Μεγάλη ευκαιρία για τον Πλατανιά, με τον Γουνδουλάκη να φεύγει στην πλάτη της άμυνας, αλλά να πλασάρει άουτ από πλάγια θέση. 
57\’ Επικίνδυνη σέντρα του Γουνδουλάκη, ο Ναζλίδης \”πιάνει\” αέρα.
66\’ Γύρισμα του Ναβάρο προς τον Μπαράλες παρεμβάλλεται ο Σιώπης, με τον Γιωργαλλίδη να απομακρύνει σωτήρια με τα πόδια.
75\’ Κάθετη μπαλιά του Αγκιλέρα στον Τόρες, που σπαταλάει σπουδαία ευκαιρία πλασάροντας άουτ. 
80\’ Σουτ του Τσαμπούρη άουτ.

Πλατανιάς (Μαρίνος Ουζουνίδης): Γιωργαλλίδης, Θέρα (82\’ λ.τρ. Πόποβιτς), Ιντζίδης, Φερνάντες, Δημήτρης, Τέτε, Σιώπης, Μπέλιτς (70\’ Τόρες), Γιακουμάκης (52\’ Αγκιλέρα), Γουνδουλάκης, Ναζλίδης.

Στον πάγκο οι Περιστερίδης, Φαΐσκα, Ραφαέλ, Στόλερ.
Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης):: Ερνάντεζ, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Γκόιαν, Λισγάρας, Καράσκο (46\’ Ζησόπουλος), Ουσέρο, Κοντοές, Μπαράλες (92\’ Μπακασέτας), Ντε Μπλάσις, Κάφα (46\’ Ναβάρο).
Στον πάγκο οι Μπαντής, Μουνάφο, Ζαραδούκας, Γκρατσίνι.

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook