Μετά την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, που δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί μια νέα μείωση (\”κούρεμα\”) χρέους, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει ένα «φαινόμενο ντόμινο αβεβαιότητας» στην ευρωζώνη και να πλήξει τις επενδύσεις στην περιοχή, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που ρωτήθηκε την Κυριακή για το θέμα σε συνέντευξη Τύπου με πολίτες, απέκλεισε μια νέα μείωση χρέους αλλά επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης πως οι εταίροι της Ελλάδας θα «αποφασίσουν για νέα μέτρα» το 2014, αν παραστεί ανάγκη. «Η αλήθεια είναι πως είναι πολύ πιθανό ότι θα γίνει αυτό», είπε.

Από την πλευρά του, ο Γεργκ Άσμουσεν, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), προειδοποίησε επίσης πως μία δημόσια συζήτηση για ένα δεύτερο «κούρεμα» χρέους είναι επιβλαβής.

«Η επαναλαμβανόμενη συζήτηση αποσπά από αυτό που πρέπει να γίνει για την εδραίωση του προϋπολογισμού και περισσότερη ανάπτυξη με το υπάρχον πρόγραμμα», δήλωσε ο Άσμουσεν στην εβδομαδιαία εφημερίδα Die Welt am Sonntag.

Εν τω μεταξύ, το ελληνικό χρέος πυροδότησε νέα σφοδρή αντιπαράθεση Μέρκελ – Στάινμπρουκ.

Ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ κάλεσε τη γερμανίδα καγκελάριο να είναι ειλικρινής προς τους γερμανούς ψηφοφόρους και να πει την αλήθεια για το κόστος άλλης μίας ελληνικής διάσωσης.

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook