Την τελευταία στιγμή σώθηκαν τρία παιδιά και ένας νεαρός άνδρας που επέβαιναν σε 4Χ4 που βυθίστηκε σε δρόμο του Έσεξ στη Βρετανία.

Στο όχημα επέβαιναν ο 30χρονος Scott Swinford με τον 8χρονο γιο του Reece, την 6χρονη ανιψιά του Jessica Dobinson και τον 4χρονο ανιψιό του Alfie Dobinson όταν, λόγω των πλημμυρών, το όχημα κόλλησε στα νερά κάτω από μία γέφυρα.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, στην περιοχή έπεσε μέσα σε λίγες ώρες όση βροχή πέφτει σε ένα μήνα.

Ένας περαστικός τράβηξε βίντεο με τους τρεις «διασώστες» που βούτηξαν στο νερό και σχηματίζοντας μία ανθρώπινη αλυσίδα έσωσαν τα παιδιά: ήταν η 21χρονη Hannah King, η 26χρονη Emma Burles και ο 21χρονος Jordan McNulty, 21.

«Είδαμε το αυτοκίνητο να παρασύρεται από τα νερά με τρία παιδιά στο πίσω κάθισμα. Το όχημα έβγαζε καπνούς και άρχισε να βυθίζεται», περιέγραψε η King. «Όταν καταλάβαμε πως είχαν παγιδευτεί, απλά πηδήξαμε στο νερό και αρχίσαμε να κολυμπάμε προς το αυτοκίνητο. Το νερό είχε ήδη καλύψει τα πόδια τους και το κοριτσάκι είχε πανικοβληθεί γιατί δεν μπορούσε να λύσει τη ζώνη του και το νερό ανέβαινε γρήγορα. Δεν μπορούσαμε να ανοίξουμε τις πόρτες λόγω του νερού κι έτσι τους βοηθήσαμε να βγουν ένας- ένας από τα παράθυρα. Μόλις βγήκαν τα παιδιά βοηθήσαμε και τον μπαμπά. Αμέσως μετά το αυτοκίνητο χάθηκε κάτω από το νερό».

Ο 30χρονος Swinford επέστρεψε από ψώνια όταν το όχημά του κόλλησε στα νερά κοντά στο Hockley, μετά τις καταρρακτώδεις βροχές του Σαββάτου.

«Το αυτοκίνητό μου είναι σαν μικρό monster truck και είχαμε ήδη περάσει από πολλά πλημμυρισμένα σημεία», είπε περιγράφοντας την τρομακτική εμπειρία. «Στην αρχή δεν ανησύχησα, λίγα δευτερόλεπτα μετά κατάλαβα πως τα πράγματα ήταν διαφορετικά αλλά ήταν ήδη αργά», πρόσθεσε.

«Έβαλα όπισθεν αλλά το ρεύμα απλά τραβούσε το αυτοκίνητο και αρχίσαμε να βυθιζόμαστε. Άνοιξα τα παράθυρα όσο μπορούσα πριν σβήσει η μηχανή για να δώσω στα παιδιά μία οδό διαφυγής. Τελικά βγήκαμε τη σωστή στιγμή», τόνισε.
Μετά τη διάσωσή, μία περίοικος τους φιλοξένησε στο σπίτι της ώστε τα παιδιά να κάνουν μπάνιο και να φορέσουν στεγνά και ζεστά ρούχα.

Το περιστατικό σημειώθηκε ενώ στο Έσεξ έπεσαν έως 50 mm βροχής μέσα σε μόλις έξι ώρες. Χθες η Βρετανία είδε και πάλι λιακάδα και θερμοκρασία έως 27 βαθμούς.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook