Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών απέστειλε η Διοίκηση της ΟΕΒΕΝΗ με αφορμή τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για συμψηφισμό των «κόκκινων» δανείων με τις καταθέσεις των δανειοληπτών.

Η Ομοσπονδία ζητά την άμεση παρέμβαση του κ. Στουρνάρα προκειμένου να προστατευθούν, όπως αναφέρει, οι μικρομεσαίοι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι αλλά και τα αντίστοιχα νοικοκυριά οι οποίοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους αγωνίζονται να επιβιώσουν. 

Η επιστολή αναλυτικά αναφέρει:
\”Κύριε Υπουργέ,
Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η) επιθυμεί, δια της παρούσης, να δηλώσει την απόλυτη διαφωνία της για τη νέα πρακτική των τραπεζών (οι οποίες πάντα λειτουργούσαν, και συνεχίζουν εν καιρώ κρίσης, ανεξέλεγκτα με την ανοχή του κράτους) να συμψηφίζουν (!!!) και μάλιστα χωρίς τη συναίνεση των δανειοληπτών τα υπόλοιπα δανείων με τυχόν καταθέσεις τους. 
Με αυτή τη λογική (;) θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε για τις περιπτώσεις στις οποίες ο δανειολήπτης μπορεί, εύκολα ή δύσκολα, να αποπληρώσει την οφειλή του αλλά δεν το κάνει κρυβόμενος πίσω από τα σημεία των καιρών.
Ζητούμε όμως την άμεση και καταλυτική παρέμβασή σας προκειμένου να προστατευθούν οι μικρομεσαίοι συνάδελφοι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι αλλά και τα αντίστοιχα νοικοκυριά οι οποίοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους αγωνίζονται, όπως γνωρίζετε, να επιβιώσουν. 
Στην περίπτωση συμψηφισμού μικροκαταθέσεων θα οδηγηθούμε σε περαιτέρω εξαθλίωση της μέσης Ελληνικής οικογένειας με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται σε οικονομικό, κοινωνικό και ανθρωπιστικό επίπεδο. \”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook