Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε και φέτος στο Τυμπάκι του Δήμου Φαιστού ο πολιούχος της πόλης και πρώτος Επίσκοπος Κρήτης, Άγιος Τίτος.

Πλήθος κόσμου συνέρευσε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Τίτου στο Τυμπάκι, κατά την παραμονή, όσο και ανήμερα του εορτασμού.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε μέγας εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κκ. Μακάριου.

Κατά το διήμερο των εορτασμών παραβρέθηκαν η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, ο Πρόεδρος του ΔΣ Φαιστού, οι Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Φαιστού, οι Βουλευτές Ηρακλείου κκ. Αυγενάκης, Κεφαλογιάννης και Μαριάς, ο Πολιτευτής της Ν.Δ. κ. Ματαλλιωτάκης, καθώς και πλήθος πιστών που έσπευσαν να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου.

Η δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη που παραβρέθηκε, τόσο την παραμονή, όσο και την ημέρα εορτασμού του πολιούχου του Τυμπακίου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους δημότες ανταλλάσοντας ευχές με αρκετό κόσμο, ενώ με αφορμή τον εορτασμό του προστάτη του Τυμπακίου δήλωσε:

« Το Τυμπάκι τιμά τον προστάτη του Απόστολο Τίτο, ο οποίος υπήρξε ο πρώτος επίσκοπος Κρήτης που μετέδωσε το Χριστιανισμό στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, έχοντας βαθειά συνείδηση, ως Έλληνες και ως χριστιανοί του χρέους μας έναντι της ιστορίας και του πολιτισμού της Κρήτης.

Χρόνια Πολλά σε όλους και η χάρη του Αγίου Τίτου να μας έχει όλους καλά».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook