Στην ένταξη 2.444 προτάσεων έργων που πληρούσαν τις τυπικές προϋποθέσεις και τα κριτήρια αξιολόγησης του προγράμματος «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας», με προϋπολογισμό 76,9 εκατ. ευρώ, προχώρησε το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Η συμμετοχή απο την Κρήτη είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή και εκατοντάδες άνεργες γυναίκες απο το νησί θα επιδοτηθούν απο το πρόγραμμα με σχεδόν 32.000 ευρώ η κάθε μια.

Οι προτάσεις που εντάχθηκαν είχαν βαθμολογία από 81 μονάδες και πάνω με άριστα το 100, όπως υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Η λίστα ονομάτων των επιτυχουσών γυναικών αναρτήθηκε στις ιστοσελίδες antagonistikotita.gr, espa.gr, efepae.gr και epeaa.gr.

Στην Υποδράση 1 που αναφέρεται σε γυναίκες 18-35 ετών εντάσσονται 1.239 έργα με προϋπολογισμό 39.041.974,06 ευρώ και στην Υποδράση 2 που αναφέρεται σε γυναίκες 36-64 ετών 1.205 έργα με προϋπολογισμό 37.886.135,35 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι για τα ενταχθέντα έργα τίθεται προθεσμία μέχρι τις 15.10.2013 για την υποβολή στον ΕΦΕΠΑΕ των απαραίτητων δικαιολογητικών οριστικοποίησης της ένταξής τους. Οι υπόλοιπες προτάσεις θα χαρακτηριστούν ως επιλαχούσες σε περίπτωση μη εκδήλωσης ενδιαφέροντος από ενταγμένες στο πρόγραμμα προτάσεις.

Το Πρόγραμμα αφορά στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας άνεργων, απολυμένων, απειλούμενων από ανεργία και αυτοαπασχολούμενων κάτω από το όριο της φτώχειας γυναικών, από 18 έως 64 ετών σε οκτώ Περιφέρειες της χώρας: Kρήτη, Ιόνια Νησιά, Βόρειο Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος.

Δείτε εδώ ολόκληρη την απόφαση με τα ονόματα των γυναικών που επιδοτούνται.