Θετικό εργαλείο που θα βοηθήσει στην καλύτερη αξιοποίηση του δυναμικού του ευρύτερου δημόσιου τομέα και όχι μνημονιακή υποχρέωση της χώρας χαρακτήρισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, τον θεσμό της κινητικότητας.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που έγινε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, υποστήριξε ότι απόδειξη του ισχυρισμού αυτού αποτελεί το γεγονός ότι οι 1800 υπάλληλοι από το πρώτο κύμα κινητικότητας, έχουν όλοι τοποθετηθεί σε άλλες υπηρεσίες αιχμής του Δημοσίου.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου επρόκειτο να «κλειδώσουν» οι θέσεις σε υπουργεία και εποπτευόμενους φορείς, που θα καταργηθούν και θα οδηγήσουν σε διαθεσιμότητα περίπου 4.600 δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι θα συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό των 12.500 διαθέσιμων μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 11 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στην οποία συμμετείχε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευαγγ. Βενιζέλος.

Η λίστα των 4.599 δημοσίων υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα θα είναι έτοιμη μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου, μαζί με τους 3.200 δημοτικούς αστυνομικούς, που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, εκτός από τους 3.200 δημοτικούς αστυνομικούς που υπάγονται στο υπουργείο Εσωτερικών, σε διαθεσιμότητα θα τεθούν:

– 1.835 από το υπουργείο Υγείας

– 1.500 από το υπουργείο Παιδείας

– 758 από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

– 618 από το υπουργείο Εργασίας

– 485 από το υπουργείο Οικονομικών

– 410 από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

– 250 από το υπουργείο Πολιτισμού

– 138 από το υπουργείο Τουρισμού

– 131 από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

– 100 από το υπουργείο Ανάπτυξης – Ανταγωνιστικότητας

– 48 από το υπουργείο Ναυτιλίας

– 38 από το υπουργείο Δικαιοσύνης

– 10 από το υπουργείο Εξωτερικών

– 20 από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook