Περίπου 150 αντικείμενα, κιονόκρανα, επιτύμβιες στήλες, βωμούς και άλλα, όλα μεγάλης ιστορικής αξίας που προέρχονταν από αρχαιολογικούς χώρους της Κω, εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές του νησιού. Προορίζονταν για βίλες!

Τα αντικείμενα οποία βρέθηκαν στην περιοχή Μεσαριά, δίπλα σε εργαστήριο μαρμάρου που διατηρούσε κάτοικος της. Κω.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, κάτοικος του νησιού κατήγγειλε στην αστυνομία ότι στο εν λόγω εργαστήριο γινόταν επεξεργασία αρχαίων μαρμάρινων κομματιών μεγάλης αξίας, τα οποία στη συνέχεια διατίθονταν σε ιδιοκτήτες σπιτιών που επιθυμούσαν να τα διακοσμήσουν με πραγματικά έργα τέχνης.

Μάλιστα, τα μαρμάρινα κομμάτια υποβάλλονταν σε επεξεργασία ανάλογα με τους χώρους για τους οποίους προορίζονταν. Κυρίως όμως τοποθετούνταν σε εισόδους πολυτελών σπιτιών και τζάκια.

Όπως ήταν φυσικό, οι αρμόδιες αρχές κινητοποιήθηκαν αμέσως, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν ο εισαγγελέας και η αρχαιολογική υπηρεσία, η οποία χθες το μεσημέρι έστειλε στην περιοχή εκπρόσωπό της για να κάνει αυτοψία.

Η αρχαιολόγος εντόπισε περί τα 600 μαρμάρινα κομμάτια, όμως μόνο τα 150 φαίνεται ότι υπόκεινται στο νόμο περί αρχαιοτήτων.

Ο ιδιοκτήτης του εργαστηρίου συνελήφθη, ενώ από εκείνη τη στιγμή η αρχαιολογία ξεκίνησε την καταγραφή των αρχαίων μαρμάρινων κομματιών.

 news247.gr