Σοκ προκαλεί η είδηση ότι ένα 7χρονο κοριτσάκι πυροβόλησε θανάσιμα τη μόλις έξι ετών φίλη της, κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού τους με όπλο στη Νότια Αφρική.

Μεγάλα ερωτηματικά εγείρει το γεγονός πώς τα δύο κοριτσάκια, χωρίς επιτήρηση, βρέθηκαν να παίζουν με όπλο και όχι με κούκλες, όπως θα έπρεπε στην ηλικία τους!

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο την ώρα που τα δύο κοριτσάκια έπαιζαν σε μια φάρμα.

«Έπαιζαν μαζί και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού η 7χρονη πήρε στα χέρια της περίστροφο του παππού της, η σφαίρα του οποίου βρήκε την 6χρονη κατευθείαν στο πρόσωπο», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Ρόνελ Όττο.

Το κορίτσι που σκοτώθηκε ήταν η κόρη ενός εργάτη και ήταν φίλη με την 7χρονη εδώ και λίγο καιρό.

«Η 7χρονη είχε επισκεφθεί τους παππούδες της, σε ένα αγρόκτημα έξω από την Μπέλα – Μπέλα, όταν πυροβόλησε τη φίλη της με ένα περίστροφο 0,38», πρόσθεσε ο Όττο.

Η αστυνομία έχει ανοίξει έναν φάκελο για υπόθεση δολοφονίας, ωστόσο αναμένει από την εθνική αρχή δίωξης τις οδηγίες για το πώς να χειριστεί το περιστατικό, δεδομένου οι Αρχές έχουν να κάνουν με ένα ανήλικο κοριτσάκι.

Την ίδια ώρα, ο 60χρονος παππούς της 7χρονης αναμένεται να εμφανιστεί στο δικαστήριο τη Δευτέρα με την κατηγορία της αμέλειας χειρισμού πυροβόλου όπλου. Όσο για το μικρό κοριτσάκι, για την ώρα βρίσκεται με τους γονείς της στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Σημειώνεται πως η Νότια Αφρική έχει αυστηρή νομοθεσία για την οπλοκατοχή, αλλά πολλοί πολίτες έχουν όπλα. Μάλιστα, εκτιμάται ότι το 2011 υπήρχαν 2,9 εκατομμύρια εγγεγραμμένοι κάτοχοι όπλων σε μια χώρα με πληθυσμό περίπου 52 εκατομμυρίων.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook