Σύμφωνα με Αμερικανούς γιατρούς που διεξάγουν τις κλινικές δοκιμές, το γυναικείο χάπι τύπου βιάγκρα είναι αρκετά αποτελεσματικό και ακίνδυνο ως προς τις παρενέργειές του, κάτι που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσει μέχρι το 2016, στα ράφια των φαρμακείων. Το «ροζ» χάπι, όπως το ονομάζουν, αναμένεται να δώσει τέλος στην έλλειψη ερωτικής επιθυμίας των γυναικών, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των Νέων.

«Οι κλινικές δοκιμές πάνω στο Flibanserin αλλά και στο Lybrido και το Lybridos δείχνουν ότι τα συγκεκριμένα χάπια είναι δραστικά», διαβεβαιώνει στη «Λιμπερασιόν» ο ψυχολόγος Λέοναρντ Ντερογκάτις, διευθυντής ενός φαρμακευτικού κέντρου στο προάστιο της Βαλτιμόρης. «Είναι πολύ πιθανό να εγκριθούν πολύ σύντομα από τον Οργανισμό Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων των ΗΠΑ (FDA). Και η υποδοχή που τους επιφυλάσσει το γυναικείο φύλο αναμένεται να είναι ενθουσιώδης» προσθέτει.

Μάλιστα, μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένεται η απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) για την τύχη τουλάχιστον του Flibanserin, ενός φαρμάκου το οποίο απορρίφθηκε μεν το 2010, αλλά στις τελευταίες έρευνες έδειξε να λειτουργεί αποτελεσματικά, σύμφωνα πάντα με τον δρα Ντερογκάτις. Όσο για το Lybrido και το Lybridos, δύο συγγενή φάρμακα εκ των οποίων το πρώτο προορίζεται για τις γυναίκες που στερούνται ερωτικής επιθυμίας ενώ το δεύτερο για εκείνες που απέχουν από το σεξ λόγω άγχους ή άλλων συμπλεγμάτων, χρειάζεται να ολοκληρωθούν οι νέες κλινικές δοκιμές.

Το μόνο σίγουρο, πάντως, σύμφωνα με τον διευθυντή ενός κέντρου για αιδοιοκολπικές διαταραχές στην Ουάσιγκτον, Αντριου Γκολντστάιν, είναι πως τα «αποτελέσματα είναι πολύ θετικά». «Ορισμένες ασθενείς μού εξηγούν ότι χάρη στο Lybrido απλώς δεν λένε \”όχι όταν τις προσεγγίζουν ερωτικά οι παρτενέρ τους», υποστηρίζει. Και όπως δείχνουν οι αριθμοί, είναι πολλές οι γυναίκες που λένε «όχι».

«Περίπου το 30% των γυναικών δεν έχει ερωτική διάθεση, ενώ ένα 10 με 12% πάσχει από έλλειψη της λίμπιντο», επισημαίνει ο Ντερογκάτις. «Πολλές ασθενείς μου χάνουν την ερωτική τους διάθεση συνήθως μετά το δεύτερο παιδί. \”Προτιμώ να διαβάσω ένα βιβλίο ή να κάνω γιόγκα\”, μου λένε». Το άλλοτε πρόβλημα της σεξουαλικής ευχαρίστησης έχει παραχωρήσει τη θέση του στη λεγόμενη Διαταραχή της Υποδραστήριας Σεξουαλικής Επιθυμίας.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook