Υλικά

• 1 κιλό χοιρινό απο σπάλα, κομμένο σε κύβους
• 100 γρ. ξερό κρεμμύδι, πολτοποιημένο και στραγγισμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
• 800 ml. χυμό πορτοκαλιού
• 80 ml. ελαιόλαδο
• 2 δαφνόφυλλα
• ½ κ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
• ½ κ. γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
• 3 κ. σούπας μουστάρδα
• 1 κ. σούπας θυμάρι
• 80 ml. λευκό ξηρό κρασί
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)

Εκτέλεση

Σε πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και χωρίς να αφήσουμε να κάψει προσθέτουμε το χοιρινό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα δαφνόφυλλα, το κανελογαρύφαλλο και το θυμάρι. Σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά όλα τα υλικά για 6-8 λεπτά μέχρι να θωρακιστεί καλά το κρέας.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τον χυμό. Συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα.

Κατόπιν ξεσκεπάζουμε, ρίχνουμε τη μουστάρδα, φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα χωρίς καπάκι μέχρι να γλασάρει και να δέσει απο μόνη της η σάλτσα.