Ένα βίντεο ντοκουμέντο από το λεωφορείο στην Εθνική Οδό Χανίων – Ρεθύμνης, που τυλίχτηκε στις φλόγες το βράδυ της Κυριακής,  κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από μέλος της Ομάδας Εθελοντών Αποκορώνου.

Στο βίντεο φαίνεται καθαρά το λεωφορείο το οποίο έχει γίνει παρανάλωμα του πυρός με τα οχήματα τις πυροσβεστικής να προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά και δεκάδες επιβάτες να βλέπουν από απόσταση ασφαλείας.


Το χρονικό του συμβάντος

Χάρη στην ψυχραιμία του οδηγού και των επιβατών αλλά και όλων των εμπλεκομένων, δεν υπήρξαν θύματα κατα την πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε στο τουριστικό λεωφορείο ενώ αυτό κινείτο στην εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνης, στο ύψος των Καλυβών και συγκεκριμένα της εκκλησίας του Αγίου Ραφαήλ. (Δείτε εδώ).

Το λεωφορείο που μετέφερε 50 τουρίστες κινείτο κανονικά στις 10:30 το βράδυ της Κυριακής, όταν ξαφνικά πυκνοί καπνοί άρχισαν να ξεπηδούν απο το πίσω τμήμα του, όπου βρίσκεται και ο κινητήρας.

\"\"

Ο οδηγός σταμάτησε το όχημα στην άκρη του δρόμου και χωρίς πανικό, αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες, ενώ ειδοποιήθηκε και η Πυροσβεστική.

\"\"

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως τέσσερεις πυροσβέστες με δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βρυσών καθώς και αστυνομικοί για την ρύθμιση της κυκλοφορίας στην εθνική οδό.

\"\"

Όμως, η πυρκαγιά απο τον κινητήρα, εξαπλώθηκε ταχύτατα και παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών που κατέσβησαν την φωτιά μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς.

Οι τουρίστες επιβιβάστηκαν σε άλλο τουριστικό λεωφορείο και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον προορισμό τους.

(video Μανόλης Βαρούχας)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook