Κορύφωση σήμερα του θείου δράματος με την αμάραντη θυσία και ταφή του Θεανθρώπου.

Από νωρίς το πρωί, με ευλαβική κατάνυξη πιστοί σε όλη την Κρήτη στολίζουν τους Επιταφίους, ενώ το βράδυ όλοι θα συμμετέχουν στη Περιφορά τους.

Το Flashnews.gr επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο, ο οποίος εξήγησε την Ορθόδοξη διάσταση της ημέρας της Μ. Παρασκευής

Πόσο σπουδαία ημέρα είναι για τον άνθρωπο και για την Ορθοδοξία η σημερινή;

Βέβαια σπουδαία και μεγάλη είναι όλη η ζωή, και όλες οι ημέρες για τον άνθρωπο, αλλά η σημερινή ημέρα είναι κάτι πολύ περισσότερο επειδή τη σημερινή ημέρα πενθούμε εκείνον ο οποίος ήρθε στον κόσμο όχι μόνο να θυσιάζεται, να φτάνει δηλαδή μέχρι τα έσχατα σημεία της αυτοθυσίας.Σήμερα είναι το αποκορύφωμα της θυσίας του Ανθρώπου που θυσιάστηκε για εμάς.

Βεβαίως όπως όταν φεύγει ένας άνθρωπος από τον κόσμο, το ίδιο αισθανόμαστε και με την ταφή του Κυρίου που γίνεται σήμερα.

Για αυτό και τα εγκώμια που ψάλλονται το βράδυ εκφράζουν το τι αισθάνεται ο άνθρωπος και όχι μόνο ο ένας άνθρωπος αλλά και η εκκλησία ολόκληρη για την ταφή.

Σεβασμιότατε, με βάση τη σημερινή συγκυρία, τι συμπεράσματα μπορούμε να βγάλουμε από όλη αυτή τη θυσία του Θεανθρώπου;

Εμείς οι άνθρωποι οι οποίοι δεν συνηθίσαμε να θυσιαζόμαστε, πρέπει να μάθουμε και εμείς να κάνουμε θυσίες. Χωρίς θυσίες η ζωή δεν μπορεί να έχει ομορφιά και χαρά.

Σήμερα ο άνθρωπος χρειάζεται να μπει σε ένα άλλο πνεύμα, όχι του πώς θα περνάμε καλά, αλλά του πώς θα έχει νόημα και ομορφιά η ζωή μας.

Αυτό το νόημα πρέπει να κρατήσουμε γενικά, αλλά και ειδικά σήμερα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook