Η ηχητική αναπαράσταση θα μεταδοθεί από το πιο δημοφιλή ραδιοφωνικό σταθμό του BBC, το Radio 2, τη ημέρα που θα συμπληρώνονται 50 χρόνια από την τραγωδία. Στην αφήγηση θα βρίσκονται οι Jeremy Vine και Dermot O\’Leary και θα φιλοξενούνται ζωντανά τραγουδιστές και μια μπάντα που θα παίζει τραγούδια από την εποχή των πολιτικών δικαιωμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ιστορία θα θα μεταδοθεί λεπτό προς λεπτό, ξεκινώντας από την αναχώρηση της προεδρικής αυτοκινητοπομπής από το αεροδρόμιο Love Field του Ντάλας λίγο πριν από το μεσημέρι (τοπική ώρα) και θα ολοκληρωθεί με την ορκωμοσία του Λίντον Τζόνσον στο Air Force One τρεις ώρες μετά.

Ο Bob Shennan, συντονιστής του Radio 2, είπε ότι το BBC θα μεταδόσει τα γεγονότα την ώρα και μέρα που συνέβησαν – ο πυροβολισμός στο Dealey Plaza έγινε στις 18:30 ώρα Βρετανίας. «Οι ακροατές είναι αρκετά εξοικειωμένοι με την ιστορία, αλλά θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν πώς η ιστορία ξετυλίχθηκε σε πραγματικό χρόνο ακριβώς 50 χρόνια μετά, προκαλώντας τους ρίγη» ανέφερε ο Shennan.

Το φιλόδοξο σχέδιο έρχεται μετά από την σε πραγματικό χρόνο μετάδοση του ναυαγίου του Τιτανικού στην επέτειο των 100 χρόνων από την καταστροφή τον Απρίλιο του 2012. Για την ιστορία αυτή, πάλι με αφηγητές τους Vine και O\’Leary, χρησιμοποιήθηκε ζωντανή εκτέλεση της μουσικής της ορχήστρας του πλοίου σαν soundtrack. Το ντοκιμαντέρ απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο στο Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης για τα καλύτερα ραδιοφωνικά προγράμματα στον κόσμο.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook