Ανακλήθηκε η άδεια οπλοφορίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντ. Γρέγου, ενώ και για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενή ενδέχεται να ανακληθεί η άδεια οπλοκατοχής μετά την μήνυση που υπέβαλε εναντίον του ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης.

Τα στοιχεία αυτά εμπεριέχονται σε γραπτή απάντηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια σε ερώτηση 26 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο την επικίνδυνη χρήση όπλων από βουλευτές και την ανεξέλεγκτη χορήγηση αδειών κυκλοφορίας.

Ειδικότερα για τον Αντ. Γρέγο ανακλήθηκε η άδεια κατοχής πυροβόλου όπλου και οπλοφορίας μετά την εκπυρσοκρότηση του όπλου του στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, καθώς κρίθηκε ότι δεν παρείχε τα εχέγγυα ασφαλούς χρήσης του κατεχόμενου όπλου.

Πάντως ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής έχει υποβάλει ενδικοφανή προσφυγή, η οποία τελεί υπό εξέταση από τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

Όσον αφορά τον Γ. Γερμενή η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής αναμένει την εξέλιξη των ποινικών υποθέσεών του, προκειμένου να εξετάσει ως εκδούσα Αστυνομική Αρχή το ενδεχόμενο ανάκλησής της.

Ο Ν. Δένδιας προσθέτει ότι προωθεί νομοθετική ρύθμιση με στόχο την εισαγωγή αυστηρότερων προϋποθέσεων χορήγησης αδειών κατοχής πυροβόλου όπλου και οπλοφορίας, η οποία θα επιβάλει την απόκτηση τεχνογνωσίας αναφορικά με την κατοχή, μεταφορά, χρήση και φύλαξη των πυροβόλων όπλων.

naftemporiki.gr

(φωτο αρχείου)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook