Την μεγαλύτερη κατανεμημένη επίθεση άρνησης παροχής υπηρεσιών δέχτηκε στις 25 Αυγούστου η Κίνα, χαρακτηρισμός που αποδίδεται από την αρμόδια κεντρική υπηρεσία της χώρας CNNIC. Ήταν η δεύτερη επίθεση την ίδια ημέρα με στόχο τους δικτυακούς τόπους με κατάληξη .cn.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, τo υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφοριών έχει θέσει σε εφαρμογή από την Κυριακή σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να ανακάμψουν οι δικτυακοί τόποι με κατάληξη .cn, αφού στόχος της επίθεσης DDOS ήταν οι διακομιστές που μεταφράζουν τις διαδικτυακές διευθύνσεις στην αλφαριθμητική τους μορφή, δηλαδή σε διευθύνσεις IP. Η κατάλυση των δικτυακών τόπων κράτησε περισσότερο από 2 ώρες, σύμφωνα με το China Network Information Center. Η υπηρεσία δεν αναφέρεται σε ύποπτους για την επίθεση και στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι όταν η υπηρεσία DNS αποκατασταθεί θα υπάρξει σχετική ενημέρωση, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμα.

Οι κατανεμημένες επιθέσεις άρνησης παροχής υπηρεσιών γνωστές ως επιθέσεις DDOS (Distributed Denial of Service Attack) προκαλούνται όταν υπολογιστές που έχουν μολυνθεί με το κατάλληλο λογισμικό (δεν αποκλείεται όμως να λαμβάνουν μέρος στην επίθεση με την συναίνεση του χρήστη) στέλνουν τόσο μεγάλο αριθμό αιτημάτων σύνδεσης ώστε οι διαθέσιμοι διακομιστές δεν μπορούν να ανταποκριθούν με αποτέλεσμα να μην ικανοποιείται κανένα αίτημα σύνδεσης και ο δικτυακός τόπος γίνεται απροσπέλαστος για όλους.

Μάρτιος 2013: «Η μεγαλύτερη επίθεση στο Διαδίκτυο»
Ανεπαίσθητη, αν και υπαρκτή, «η μεγαλύτερη επίθεση στο Διαδίκτυο»
Η μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση θα μπορούσε να αποφευχθεί, λέει ο ENISA
Η πρώτη σύλληψη για τη «μεγαλύτερη επίθεση στο Διαδίκτυο»

Πόσο εύκολο είναι να αποκοπεί από το Ίντερνετ η Ελλάδα; Η Συρία κυριολεκτικά εξαφανίστηκε από τον χάρτη του Διαδικτύου στις 29 Νοεμβρίου 2012 και η πρόσβαση αποκαταστάθηκε πλήρως την 1η Δεκεμβρίου 2012. Το γεγονός προκάλεσε το εύλογο ερώτημα: Πόσο εύκολο είναι να συμβεί αυτό σε οποιαδήποτε χώρα; Πόσο εύκολα θα συνέβαινε το ίδιο στην Ελλάδα

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook