Πρόταση για ανοιχτά καταστήματα τις 42 από τις 52 Κυριακές του χρόνου αναμένεται να καταθέσει την προσεχή Τρίτη η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης στην ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Από την πρόταση εξαιρούνται οι Κυριακές του Αυγούστου, λόγω της περιόδου των διακοπών, εκείνες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς, του Πάσχα, του Αγίου Πνεύματος και της Καθαράς Δευτέρας.

«Το πνεύμα της πρότασης είναι η προσπάθεια προσέλκυσης αγοραστικής δύναμης στη Θεσσαλονίκη είτε αυτή θα προέρχεται από την πόλη, είτε από γειτονικές πόλεις όπως οι Σέρρες, η Καβάλα, τα Γιαννιτσά, η Κατερίνη, η Βέροια, είτε από γειτονικές χώρες, όπως η Αλβανία, η ΠΓΔΜ, η Τουρκία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία» τόνισε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής.

Υπέρ της λειτουργίας των καταστημάτων τις 26 από τις 52 Κυριακές του χρόνου τάσσεται, από την πλευρά του, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με πρόταση που διαμορφώθηκε από την Εκτελεστική του Επιτροπή. Απόψεις θα διατυπώσουν στη σύσκεψη της ερχόμενης Τρίτης εκπρόσωποι όλων των φορέων της αγοράς και συγκεκριμένα του Εμπορικού Συλλόγου, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, των δήμων, της Ένωσης Ξενοδόχων, των τουριστικών πρακτόρων κ.ά.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook