Δύο μόλις εβδομάδες αφότου παρουσιάστηκε σοβαρό πρόβλημα στο διακομιστή της New York Times με αποτέλεσμα να «πέσει» η ιστοσελίδα της, η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας δέχτηκε χθες και δεύτερο πλήγμα από χάκερς. Πολλοί από τους χρήστες της ιστοσελίδας δεν είχαν πρόσβαση από τις 15:00.

«Η αρχική εκτίμησή μας είναι ότι αυτό είναι αποτέλεσμα επίθεσης με κακόβουλο λογισμικό», ανάρτησε η εφημερίδα στην επίσημη σελίδα της στο Facebook.

Η Αϊλίν Μέρφι, εκπρόσωπος Τύπου της εφημερίδας δήλωσε ότι η ιστοσελίδα της New York Times αντιμετωπίζει τεχνικά προβλήματα. Η Washington Post αναφέρει, επικαλούμενη δηλώσεις της Μέρφι, ότι η διακοπή της λειτουργίας του website οφείλεται πιθανώς σε «επίθεση με κακόβουλο λογισμικό»

Την ευθύνη ανέλαβε η ομάδα «Συριακός Ηλεκτρονικός Στρατός», μέσω ανάρτησης σε λογαριασμό του στο Twitter, και ισχυρίστηκε ότι ευθύνονται και για μια παρόμοια διαδικτυακή «επίθεση» στη βρετανική ιστοσελίδα της εφημερίδας Huffington Post και το Twitter. Εκπρόσωπος του Twitter ανέφερε ότι η εταιρεία εξετάζει τις σχετικές αναφορές.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook