Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζεται σήμερα η απολογία του Άκη Τσοχατζόπουλου σχετικά με τις «μίζες» γύρω από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής δεύτερης ημέρας, ο Άκης Τσοχατζόπουλος «κινήθηκε» στην ίδια στρατηγική στην απολογία του, δεν έδωσε καμία επί της ουσίας απάντηση και «έριξε» τις ευθύνες για τις offshore στον εξάδελφό του Νίκο Ζήγρα. Ο πρώην υπουργός δέχθηκε έναν καταιγισμό ερωτήσεων για τα στοιχεία, που αφορούν στην ουσία της υπόθεσης και ειδικότερα για τα εκατομμύρια που φαίνεται ότι διακινήθηκαν μέσω των off shore για να καταλήξουν σε συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού. Ενώ δεν έλειψαν οι κόντρες και οι έντονες αντιπαραθέσεις του, με την έδρα.

Υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με όσα τον κατηγορούν, παραδέχθηκε πως «ήταν λάθος μου που διάλεξα από όλα τα σπίτια, το 2006, αυτό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Οποιοδήποτε άλλο είχα διαλέξει, δεν θα είχε συμβεί τίποτε».

Ο πρώην υπουργός αρνήθηκε να σχολιάσει το «τι λέει ο ένας και ο άλλος», εκ των συγκατηγορουμένων του (που τον «καίνε»), ειδικά τα λεγόμενα του Νίκου Ζήγρα: «Τα αμφισβητώ και δεν τα δέχομαι. Θέλετε το δικαστήριό σας να κατρακυλήσει εκεί; Μας προσβάλλει και υποτιμά τη νοημοσύνη μας». «Εχετε τίποτε σε βάρος μου; Δεν έχετε τίποτε! Είστε και προκατειλημμένοι…», αντέτεινε ο Άκης Τσοχατζόπουλος και χαρακτήρισε «αστεία πράγματα» όσα έχει πει ο εξάδελφός του για πλαστογράφηση του διαβατηρίου του από τον πρώην υπουργό.

Ένταση και αποβολή

Ο κ. Τσοχατζόπουλος κατήγγειλε τους δικαστές για μεροληψία, θέση με την οποία συμφώνησε και ένας εκ των συνηγόρων του, με αποτέλεσμα να προκληθεί πρωτοφανής ένταση στη δίκη και να αποβληθεί ο συνήγορος του πρώην υπουργού, Γιάννης Παγορόπουλος.

Ο διάλογος που προηγήθηκε της αποβολής:

Εισαγγελέας Αδηλίνη: Είχε καμία σχέση ο εξάδελφός σας με την ΑΝΤΕΥ και τα ΤORM1; Η Torcasso είχε καμία σχέση με τα εξοπλιστικά;
Α. Τσοχατζόπουλος: Όλα αυτά χρησιμοποιήθηκαν από το νομικό γραφείο για να με ενοχοποιήσουν.
Εισαγγελέας Αδηλίνη: Ένα άλλο ποσό, φθάνει από την εταιρία ΜΙΕ των υποβρυχίων στην αδελφή της πρώην συζύγου σας. Τι λέτε γι\’ αυτό;
Α. Τσοχατζόπουλος: Να ρωτήσετε τους κατασκευαστές αυτού του παραμυθιού. Άνοιξαν λογαριασμό εν αγνοία της, χρησιμοποιώντας το διαβατήριό της. Αυτά είναι σκευωρίες.
Εισαγγελέας Αδηλίνη: Πως γίνεται να καταλήγουν από αυτές τις εταιρίες αμαρτωλά χρήματα και ακίνητα σε συγγενικά σας πρόσωπα και όχι του εξαδέλφου σας;
Α. Τσοχατζόπουλος: Είναι ψέμματα αυτά! Στην κόρη μου πήγαν αμαρτωλά χρήματα; Με εκπλήσσετε! Είστε προκατειλημμένη!
Συνήγορος Τσοχατζόπουλου: Σας καταγγέλλω! Έχετε βγάλει ήδη απόφαση!
Πρόεδρος: Απαιτώ σεβασμό! Που είναι η φρουρά; Κοιμάστε; Βγάλτε έξω τον κύριο! Δεν θα το κάνετε ζούγκλα εδώ μέσα!

Ο πρώην υπουργός επέμεινε ότι δεν υπάρχει τίποτε μεμπτό με το σπίτι στην Αρεοπαγίτου, ενώ υποστήριξε ότι έμαθε πως ενοικιάζεται από την λογίστριά του, προκαλώντας την αντίδραση της Ευφροσύνης Λαμπροπούλου.

Α. Τσοχατζόπουλος: Μου έστησαν μία σκευωρία, ότι δήθεν έκανα ξέπλυμα με το σπίτι. Εγώ νοίκιασα αυτό το σπίτι το 2006 με εκμισθωτή την εταιρία Nobilis
Πρόεδρος: Την γνωρίζατε την Nobilis ;
Α.Τσοχατζόπουλος: Όχι. Έμαθα από την κ. Λαμπροπούλου ότι νοικιάζεται το ακίνητο. Το νοίκιασα και προχώρησα και σε επισκευές, περίπου 330.000 ευρώ. Το 2010 η εταιρία ήθελε να ξεφορτωθεί το ακίνητο λόγω φορολογίας. Μου πρότειναν να το αγοράσω εγώ. Δεν υπήρχε τίποτε περίεργο με αυτό το σπίτι. Ζήσαμε όμως μία επικοινωνιακή καταιγίδα, που δεν έχει συμβεί σε κανέναν. Πρόκειται για ένα σπίτι 190 τμ με υπόγειο τυφλό, 60 τμ. Αυτό είναι το μεγάλο παλάτι, το οποίο όλοι διαφήμιζαν. Γίναμε έρμαιο διαπόμπευσης. Υπάρχαν βλέπετε εκδοτικά και κομματικά συμφέροντα.
Πρόεδρος: Ποιος είχε την εταιρία Torcasso ;
Α. Τσοχατζόπουλος: Ο κ. Ζήγρας. Εγώ δεν έχω καμία σχέση με αυτή. Είναι μία νομιμότατη εταιρία, real estate. Ο εξάδελφός μου, μου μίλησε μία φορά για αυτήν την off shore το 2000. Μου είπε ότι είχε μία προσφορά από έναν Κύπριο και έναν Λιβανέζο για να χτίζουν στην Ελλάδα.
Πρόεδρος: Εσείς είχατε καλή σχέση τότε με τον εξάδελφό σας;
Α. Τσοχατζόπουλος: Ναι βεβαίως! Όλα όμως χάλασαν όταν μπήκε στην μέση ένα δικαστικό πρόσωπο, αλλά και η αρρώστια του. Αυτή η ασθένειά του συνδέεται με την ανάγκη του για απελευθέρωση.
Πρόεδρος: Εντάξει. Οι μέτοχοι θα έβαζαν τα κεφάλαια. Ο Ζήγρας τι θα έβαζε;
Α. Τσοχατζόπουλος: Ήταν ο εκφραστής της κατασκευαστικής.
Ν. Ζήγρας: Πες την αλήθεια!

Για σημειώσεις, Σμπώκο και Blubell

Πρόεδρος: Την Blubell την ξέρετε;
Α. Τσοχατζόπουλος: Γραφόταν τότε, ότι μέσα από αυτήν την εταιρία είχαν δόθεί μίζες 25.000.000 δολαρίων. Ξεκίνησε η εξεταστική επιτροπή, η οποία ανέδειξε ότι δεν υπάρχει τίποτε για μένα. Δεν υπάρχει καμία σκιά. Μετά ξαναβρήκα μπροστά μου αυτή την εταιρία όταν η κόρη μου νοίκιασε ένα σπίτι στο Κολωνάκι. Τίποτε παραπάνω. Στην καυτή ερώτηση για τα προσωπικά του σημειώματα, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο απευθύνονται στον Γιάννη Σμπώκο και κάνουν λόγο για πακτωλό χρημάτων που ζητά να του επιστραφούν, ο πρώην υπουργός δεν απάντησε υποστηρίζοντας ότι όλα αυτά εμπίπτουν στην σφαίρα των προσωπικών δεδομένων.
Πρόεδρος: Είχατε οικονομικές διαφορές με τον κ. Σμπώκο;
Α. Τσοχατζόπουλος: Δεν έχω καμία οικονομική διαφορά ή σχέση με τον κ. Σμπώκο. Ήταν χρόνια συνεργάτης μου.
Πρόεδρος: Πως εξηγείτε αυτά τα σημειώματα που βρέθηκαν στο γραφείο σας;
Α. Τσοχατζόπουλος: Ακόμη και εγώ να έχω γράψει, είναι σημειώσεις μοντέλα… Είναι προσωπικά δεδομένα… είναι προσωπικές σημειώσεις από την δική μου ατομική ζωή…
Πρόεδρος: Ποιος είναι ο Bosko;
Α. Τσοχατζόπουλος: Ένας φίλος μου από την Σερβία…
Πρόεδρος: Και τα βιβλία; Τι σημαίνουν;
Α. Τσοχατζόπουλος: Που να θυμάμαι…
Πρόεδρος: Δεν είναι περίεργο;
Α. Τσοχατζόπουλος: Τίποτε δεν είναι περίεργο…
Πρόεδρος: Ζητώ 10 βιβλία από τον Bosko. Τι σημαίνουν όλα αυτά;
Α. Τσοχατζόπουλος: Είναι προσωπικά δεδομένα, δεν θέλω να πω τίποτα…
Πρόεδρος: Δεν είναι προσωπικά δεδομένα αυτά …Να ζητάτε χρήματα, είναι προσωπικά δεδομένα;

Στις ερωτήσεις για ευρήματα των κατασχέσεων του γραφείου του στην Κόμνα Τράκα, ο Ακης Τσοχατζόπουλος απάντησε μιλώντας για συμπτώσεις, φαντασιώσεις, ακόμη και για την εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών.

Εισαγγελέας Αδηλίνη: Πως εξηγείτε ότι οι συγκατηγορούμενοι σας λένε ότι οι εταιρίες είναι δικές σας;
Α. Τσοχατζόπουλος: Δεν έχετε τίποτε σε βάρος μου! Αέρας κοπανιστός είναι όλα! Είστε προκατειλημμένοι! Ξαφνικά ήρθε κάποιος να μας κόψει το κεφάλι!
Εισαγγελέας Αδηλίνη : Τι απαντάτε στον κ. Ζήγρα, στην κ. Λαμπροπούλου;
Α. Τσοχατζόπουλος: Η κ. Λαμπροπούλου έχει δικαίωμα να λέει ότι θέλει για να βοηθήσει την υπεράσπισή της. Οσα λέει, θέλετε να τα γυρίσετε σε βάρος μου!
Εισαγγελέας Αδηλίνη: Στο γραφείο σας βρέθηκαν σημειώσεις από τις επισκευές που έκανε η Torcasso στο ακίνητο της Κόμνα Τράκα και Κεφαλληνίας. Τι λέτε γι\’αυτό, αφού η Torcasso δεν ήταν δική σας;
Α. Τσοχατζόπουλος: Τα πάντα μπορεί να βρει κανείς στο γραφείο μου από την δικογραφία.
Εισαγγελέας Παναγιωτόπουλος: Το πρωτότυπο ίδρυσης της Blubell πως βρέθηκε στο γραφείο σας;
Α. Τσοχατζόπουλος: Σας είπα ότι στο γραφείο μου, στον κάτω όροφο είχε γραφείο και ο Ζήγρας. Δεν είναι δικό μου έγγραφο αυτό.
Εισαγγελέας Παναγιωτόπουλος: Πως εξηγείτε ότι βρέθηκε στο γραφείο σας ένα παραστατικό από την αποστολή εμβάσματος της εταιρίας των υποβρυχίων ΜΙΕ στην Morelia και από εκεί σε τράπεζα της Ζυρίχης;
Α. Τσοχατζόπουλος: Αυτές οι πληρωμές δεν έγιναν σε μένα! Όλα λάθος! Αρνούμαι να φορτωθώ πράγματα που δεν με αφορούν!
Εφέτης: Στο γραφείο σας βρέθηκε και μία μετοχή της εταιρίας Nobilis….
Α. Τσοχατζόπουλος: Θα ξέπεσε κανένας φάκελος…..
Εφέτης: Στη δικογραφία υπάρχει και έγγραφο που δείχνει τον αρχιτέκτονα κ. Ανδριωτάκη να επικοινωνεί με την σύζυγό σας από το 2002 για το σπίτι στην Αρεοπαγίτου, ενώ εσείς το νοικιάσατε το 2006. Τι λέτε;
Α. Τσοχατζόπουλος: Λάθος ημερομηνία φαντάζομαι!

«Όχι» Άκη σε κατ\’ αντιπαράσταση εξέταση

Απόλυτα αρνητικός στο ενδεχόμενο το δικαστήριο να προχωρήσει σε κατ\’ αντιπαράσταση εξέτασή του με τον Νίκο Ζήγρα αλλά και τη λογίστρια του Ευφροσύνη Λαμπροπούλου εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός. «Δε θα γίνει τέτοιο πράγμα εδώ. Δεν θα το κάνουμε αμφιθέατρο» είπε ο πρώην υπουργός.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook