«Εχω πει και έχω αποδείξει ότι δεν δωροδοκήθηκα, δεν ζήτησα και δεν πήρα ανταλλάγματα. Είναι ξεκάθαρο αυτό», υποστήριξε ο πρώην υπουργός Aκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος συνεχίζει από το πρωί της Τετάρτης και για τρίτη συνεχόμενη ημέρα την απολογία του.

«Εγώ θα επιμείνω. Δεν θέλω να ξεπροβάλλει από την πλευρά του δικαστηρίου η άποψη που δεν τα δέχεται όλα αυτά, με μια καταδίκη, κάτω από παρεμβάσεις βέβαια και όχι γιατί έχει πειστεί. Είμαι στοχοποιημένος», πρόσθεσε ο κατηγορούμενος.

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος επικαλούμενος δημοσιεύματα του Γερμανικού Τύπου είπε ότι η Ferrostall για τα υποβρύχια δωροδόκησε με 70-80 εκατ. ευρώ γενικά και αόριστα. Και πρόσθεσε πως η απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου που ασχολήθηκε με αυτή την υπόθεση αναφέρεται σε συγκεκριμένους Ελληνες και ξένους, μη πολιτικά πρόσωπα, που συμμετείχαν στον λεγόμενο «κύκλο προσευχής» που ελέγχονται ποινικά και από την ελληνική δικαιοσύνη που ερευνά την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων. Και πρόσθεσε πως «τις τελευταίες μέρες βλέπω να ξαναφουντώνει το κλίμα συνεργασίας των δυνάμεων που το 2010 έκαναν την επικοινωνιακή επίθεση σε βάρος μου». Κατονόμασε ξανά τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά αυτή τη φορά διεύρυνε τον κατάλογο με «τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και στελέχη των μίντια που έστησαν την επίθεση σε βάρος μου. Βλέπω πάλι αμυδρά, με άλλη σύνθεση πια, να γίνεται το ίδιο».
Τσοχατζόπουλος


tanea.gr