Στους 60.000 εκτιμά ότι θα ανέλθει ο αριθμός των ωφελούμενων από το πρόγραμμα πεντάμηνης εργασίας, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σύμφωνα με όσα υποστήριξε στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ειδικότερα ο υπουργός σημείωσε ότι «εδραιώνεται καθημερινά η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση δίνει μάχες, λύνει προβλήματα και φέρνει μεταρρυθμίσεις» και πρόσθεσε «δουλεύοντας αθόρυβα μπορέσαμε και λύσαμε 2 μείζονα θέματα: η συνολική παρέμβαση θα ανέλθει σε 400 εκατ. ευρώ και οι ωφελούμενες οικογένειες τις 120.000, αυτό που δεσμευτήκαμε – και ήταν δύσκολη διαπραγμάτευση – για την κοινωφελή εργασία πλέον μπαίνει μπροστά. Εκτιμούμε ότι 60.000 θα βρουν 5μηνη εργασία για νοικοκυριά που δεν είχαν κανένα εργαζόμενο».

Πέραν αυτού, ο υπουργός υπερασπίστηκε την τροπολογία που καταργεί τις διθπλές συντάξεις υπουργών, βουλευτών και υπόλοιπων αιρετών σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η ρύθμιση καταργεί αντιλήψεις άλλων καιρών».

Νωρίτερα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν χαρακτηρίσει την τροπολογία «άδικη» και «τιμωρητική». Πιο αναλυτικά, ο κ. Γιάννης Δριβελέγκας υποστήριξε ότι ο υπουργός Εργασίας παρασύρθηκε από τα ΜΜΕ και πως «δεν ενημέρωσε σωστά για το θέμα τον πρωθυπουργό». Εξήγησε δε ότι με την τροπολογία αδικούνται εκείνοι οι αιρετοί οι οποίοι λόγω ασυμβίβαστου δεν μπορούσαν να καταβάλουν εισφορές στο ΙΚΑ.

Επιπροσθέτως, ο κ. Κώστας Τριαντάφυλλος ανέφερε ότι «η τροπολογία είναι άδικη καθώς απαγορεύει μόνο σε όσους είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ – και όχι δικηγόρους κ.α. – να εξαγοράζουν εκείνα τα συντάξιμα χρόνια κατά τα οποία ήταν αιρετοί και δεν μπορούσαν λόγω ασυμβίβαστου να καταβάλουν εισφορές».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook