Με εισήγηση που κατέθεσε προς το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Χανίων το οποίο θα συνεδριάσει αύριο Πέμπτη και ώρα 15:30 στην Αίθουσα Συμβουλίων του Δήμου Χανίων , ο σύμβουλος δημοτικής κοινότητας Χανίων, παντελής Σταυρουλάκης, ζητά την έκδοση ψηφίσματος από το Συμβούλιο για να μη γίνει η μεταφορά της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου από το κτίριο της Γαλλικής Σχολής στη Χαλέπα στην Πολυτεχνειούπολη.

Στην εισήγηση αναφέρεται:

\”Την έντονη αντίθεσή της στις προθέσεις της Πρυτανικής Αρχής να μεταφέρει την Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου από το κτίριο της Γαλλικής Σχολής στη Χαλέπα στην Πολυτεχνειούπολη στο Ακρωτήρι έχει εκφράσει και δημοσιοποιήσει η Γενική Συνέλευση των φοιτητών της Σχολής.

Η Αρχιτεκτονική σχολή στην πόλη των Χανίων στεγάζεται από την ίδρυσή της, στο κτίριο της παλιάς Γαλλικής Σχολής που βρίσκεται στην περιοχή της Χαλέπας και πολύ κοντά με το κέντρο της πόλης .

Η απόφαση της πρυτανείας του Πολυτεχνείου Κρήτης, να μεταφέρει το τμήμα Αρχιτεκτόνων στο ¨CAMPUS¨ της Πολυτεχνειούπολης, έξω από την πόλη, εξαϋλώνει όλα τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από την χωροθέτηση των πανεπιστημιακών σχολών εντός του αστικού ιστού και ιδιαίτερα εκείνα που αφορούν μία Αρχιτεκτονική Σχολή, η οποία παράγει θετικά αποτελέσματα και προς τις δύο κατευθύνσεις: και η σχολή επωφελείται από τη στενή ώσμωση με την πόλη και η πόλη κερδίζει από τη ζωντάνια των φοιτητών.

Φυσικό επακόλουθο των παραπάνω είναι οι κάτοικοι της Χαλέπας αλλά και της ευρύτερης πόλης των Χανίων να εκφράζουν την αντίθεση τους στην μεταφορά της Σχολής καθώς θα φύγουν από την περιοχή εκατοντάδες φοιτήτριες και φοιτητές που κυριολεκτικά δίνουν ζωή στην περιοχή και θα μετοικήσουν στην περιοχή του Ακρωτηρίου.

Σαν Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Χανίων δεν πρέπει να επιτρέψουμε την αποψίλωση της Δημοτικής Κοινότητας που είμαστε εκλεγμένοι υπερασπιζόμενοι και τις δύο πλευρές , φοιτητές και κατοίκους.

Παρακαλώ να εγκρίνετε ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης για να μην μεταφερθεί η Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου από το κτίριο της πρώην Γαλλικής Σχολής της Χαλέπας καθώς και σχετικό αίτημα προς τον Δήμο Χανίων για να πράξει το ίδιο\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook