Στην περιπέτεια του ίδιου όσο και του εικονολήπτη Νίκου Σαράντου αναφέρθηκε με μια εκτενέστατη ανάρτηση στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στον λογαριασμό του στο facebook ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Μάριος Διονέλλης, μετά την επιστροφή του στο Ηράκλειο.

Οι δύο συνάδελφοι συνελήφθησαν χθες έξω από τη Βάση της Σούδας για την λήψη βίντεο από την ελεγχόμενη περιοχή. Ο Μ. Διονέλλης δίνει απαντήσεις για το συνέβη χθες στα Χανιά, ενώ ευχαριστεί εκείνους που στάθηκαν στον ίδιο και τον Νίκο Σαράντο.

Στην ανάρτηση του ο Μάριος αναφέρει:

 «Σας ευχαριστώ πολύ όλους για το ενδιαφέρον και τη συμπαράσταση. Μια μικρή ενημέρωση για σήμερα: Καταρχάς η είδηση ΔΕΝ είναι η σύλληψή μας αλλά οι αντιδράσεις των πολιτών και των τοπικών φορέων στα Χανιά για την ενδεχόμενη εμπλοκή της Σούδας στην επίθεση στη Συρία.

Αυτές τις αντιδράσεις μεταφέραμε στο ρεπορτάζ και στις 4 συνολικά συνδέσεις που έγιναν και κατά την ταπεινή μου γνώμη αυτές ήταν που ενόχλησαν.

Για τα επίμαχα πλάνα στην τελευταία σύνδεση, όντως αυτά έγιναν σε ελεγχόμενη περιοχή, απ\’ όπου όμως κατά παράδοση εδώ και χρόνια γίνονται λήψεις από όλα τα κανάλια τοπικά και αθηναϊκά και ήδη υπάρχει πλούσιο υλικό τόσο στο αρχείο τους όσο και στο internet.

Το επιβεβαιώνουν και συνάδελφοι οι οποίοι επικοινώνησαν μαζί μου αλλά και με την αστυνομία. Για κάποιο λόγο ειδικά αυτή τη φορά κάποιος ενοχλήθηκε πολύ. Η μήνυση έγινε από την Πολεμική Αεροπορία. Ενώ αρχικά κάτι λέγανε για \”κατασκοπία\” τελικά πείστηκαν πως δεν είμαστε κατάσκοποι και μας παραπέμπουν βάσει του νόμου 376/1936 περί \”παραβίασης οχυρών θέσεων\”.

Βλέπω να γράφεται σε διάφορα site πως αποσύρθηκαν οι κατηγορίες αλλά αυτό που μας είπαν όταν μας άφησαν (ο διοικητής Ασφαλείας) είναι ότι θα σχηματιστεί δικογραφία με κατηγορία πλημμεληματικού χαρακτήρα και θα ειδοποιηθούμε όταν οριστεί τακτική δικάσιμος.

Δεν ξέρουμε κάτι άλλο επισήμως. Υπογράψαμε \”απολογίες\” περιγράφοντας τη δουλειά μας και τους στόχους του ρεπορτάζ και αφεθήκαμε ελεύθεροι μετά από περίπου 4 ώρες.

Υπήρξε έμπρακτη συμπαράσταση από τις δημοσιογραφικές μας ενώσεις (ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ και ΕΣΗΕΠΗΝ), από τους βουλευτές Κριτσωτάκη και Σταθάκη, από τον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων, από το Παγκρήτιο Δίκτυο κατά των ΒΑΠΕ, από τον Σύριζα και την Ανταρσύα Χανίων και φυσικά κυρίως από τους συναδέλφους και αρχισυντάκτες εκπομπών του Σκάι.

Και εγώ και ο εικονολήπτης Νίκος Σαράντος οφείλουμε σε όλους ένα ευχαριστώ (και συγνώμη αν ξεχνώ κάποιους). Είμαστε και οι δύο καλά, πίσω στα σπίτια μας. (Στο γυρισμό έγιναν αρκετά λογοπαίγνια με τις λέξεις \”κατάσκοπος\” και \”κατάκοπος\”). Και πάλι ευχαριστούμε, το ρεπορτάζ συνεχίζεται…»

flashnews.gr/ Μανώλης Αλεξάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook