\’\’Η οδός Σεφέρη να ανοίξει κι όλοι οι άλλοι…\’\’. Κάπως έτσι θα μπορούσε να έχει εκφραστεί ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, αν ήταν ακόμα ποδοσφαιρικός παράγοντας, όντας επηρεασμένος από την θρυλική ατάκα στον διάλογο \’\’Θωμά – Σπάθα\’\’, καθώς η κατάσταση που επικρατεί σε περιφερειακούς δρόμους της πόλης είναι απελπιστική.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου είναι σε…καλοκαιρινή ραστώνη, αφού στην περίπτωση που σας παρουσιάζουμε σήμερα, υπάρχει καταγεγραμμένη ενημέρωση στην Τεχνική Υπηρεσία, ωστόσο τους παρέπεμψαν από…1η Σεπτεμβρίου, κι αν!

\"\"

Το ρεπορτάζ αφορά έναν δρόμο στην περιοχή κάτω από τις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Κρήτης, εκεί όπου εκτός από τους φοιτητές, κινούνται γονείς και μαθητές (καθώς κοντά είναι το Πειραματικό) και φυσικά όσοι μένουν εκεί. Πρόκειται για την οδό Ωκεανίδων η οποία συνδέει Φοινικιά-Μαλάδες με ΤΕΙ και Εθνική Ηρακλείου – Μοιρών. Ναι, έχει όλο αυτό τον φόρτο κυκλοφοριακής κίνησης και όμως είναι στην κατάσταση που βλέπετε στις φωτογραφίες.

\"\"

Περνάνε κάθε μέρα φορτηγά ενώ έχει πάρα πολύ κίνηση ειδικά το χειμώνα που λειτουργεί το Πειραματικό Λύκειο και περνάνε από κει ακόμα περισσότερα αυτοκίνητα. Ο δρόμος ασφαλτοστρώθηκε πριν από περίπου 7 χρόνια και από τότε δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική παρέμβαση, ενώ με τα μπαλώματα που έγιναν στο οδόστρωμα εκείνο έγινε ακόμα πιο επικίνδυνο.

\"\"

Το χειρότερο όμως είναι τα \’\’τυφλά\’\’ σημεία που διαθέτει, καθώς δεν υπάρχει ορατότητα για τους διερχόμενους οδηγούς. Ο συνδυασμός με τα χόρτα που υπάρχουν στις άκρες του δρόμου, μετατρέπει το σημείο σε παγίδα τροχαίων. \’\’Κάθε βδομάδα έχουμε και ένα τροχαίο, ωστόσο κανείς δεν ενδιαφέρεται. Έχουμε ενημερώσει το Δήμο αλλά μάταια\’\’ λέει κάτοικος της περιοχής.

\"\"

Τι ζητούν αυτοί οι άνθρωποι από τη δημοτική αρχή; Να καθαριστούν τα χόρτα, να επισκευαστεί το οδόστρωμα και κυρίως να μπει καθρέπτης στα τυφλά σημεία του δρόμου προκειμένου να υπάρχει ορατότητα. Για να δούμε ο Δήμαρχος Ηρακλείου θα αντιληφθεί πως σ\’ αυτή την πόλη δεν υπάρχει μόνο η οδός Σεφέρη;

flashnews.gr / Μανώλης Αλεξάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook