Το Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου αποφάσισε τη δημοπράτηση της δράσης «Προμήθεια πινακίδων προσανατολισμού και άλλων πληροφοριακών πινακίδων σήμανσης, προϋπολογισμού 54.292,00 €.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης Περιοχών Υπαίθρου (ΟΣΑΠΥ) του ΠΕΠ Κρήτης.

Από τη μελέτη του έργου προβλέπονται:

1. Τοποθέτηση Πινακίδων Τύπου Ι. Θα τοποθετηθούν εντός των οικισμών που παρουσιάζουν ένα ενιαίο σύνολο επισκέψιμων εκκλησιών με αρχαιολογικό ενδιαφέρον καθ’ υπόδειξη της 13ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων (13 ΕΒΑ), αλλά και των σημείων πολιτιστικού ή φυσιολατρικού ενδιαφέροντος.

2. Τοποθέτηση Πινακίδων Τύπου ΙΙ. Οι πινακίδες αυτές θα τοποθετηθούν μπροστά από κάθε σημείο ενδιαφέροντος, που θα αναγράφεται το όνομα του μνημείου ή το τοπωνύμιο με ένα σύντομο κείμενο πληροφοριακού περιεχομένου για κάθε μνημείο.

3. Επιπλέον πληροφοριακή σήμανση (Πινακίδες Τύπου ΙΙΙ). Οι πινακίδες αυτές θα τοποθετηθούν στο επαρχιακό δίκτυο της ενδοχώρας του Δήμου Χερσονήσου με σκοπό να οδηγούν τους ενδιαφερόμενους επισκέπτες στους διάφορους φυσικούς τόπους.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης είπε: «Με το συγκεκριμένο έργο ο Δήμος Χερσονήσου επιδιώκει τη δημιουργία ενός σύνθετου δικτύου πληροφοριακής σήμανσης για τους επισκέπτες της ενδοχώρας του Δήμου.

Η σήμανση που προτείνεται στόχο έχει να πληροφορήσει τον επισκέπτη των οικισμών της ενδοχώρας για τα σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος εντός των οικισμών, όπως την παρουσία Βυζαντινών και Νεωτέρων Μνημείων εντός του συνεκτικού τμήματος των οικισμών και για τις διαδρομές περιήγησης.

Η πράξη αυτή στοχεύει στην ανάπτυξη της επισκεψιμότητας της ενδοχώρας του Δήμου, μέσω της δημιουργίας τουριστικών υποδομών καθώς και την αξιοποίηση και ανάδειξη της.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook