«Δεν μας προσέχεις. Δεν μας παίρνεις για μπάνιο, δεν μας βγάζεις έξω και δεν κάνεις τίποτα για να τελειώσουν τα προβλήματα που έχω στη Γερμανία».

Αυτά φέρεται να έγραψε -μεταξύ άλλων- στα σημειώματα που άφησε η 50χρονη Γερμανίδα, η οποία χθες το απόγευμα έπνιξε την επτάχρονη κόρη της στην μπανιέρα του σπιτιού της και στη συνέχεια απαγχονίστηκε.

Το τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα στο χωριό Αντιπερνοί της Κέρκυρας. Η γυναίκα, πριν σκοτώσει την κόρη της και θέσει τέλος στη ζωή της, άφησε ένα σημείωμα και μια εξασέλιδη επιστολή, που ήταν γραμμένα στα Γερμανικά.

«Δεν μας πρόσεχες»

Από την πρώτη στιγμή που οι άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας έφθασαν στο σημείο του συμβάντος, έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στα σημειώματα, καθώς αυτά θα αποκάλυπταν το παρασκήνιο πίσω από τα όσα τραγικά διαδραματίστηκαν στη μεζονέτα στην οποία διέμενε η 50χρονη με την οικογένειά της.

Στην επιστολή, η Γερμανίδα αναφερόταν στη ζωή της στην Ελλάδα, την οποία περιέγραφε ως τραγική.

«Κατηγορούσε τον άνδρα της ότι δεν προσέχει την οικογένειά του. Έγραφε ότι δεν τις παίρνει για μπάνιο, δεν τις βγάζει έξω και ότι υπάρχουν ημέρες που δεν έχουν να φάνε. Επίσης, φαίνεται ότι η γυναίκα πρέπει να είχε κάποιες εκκρεμότητες στη Γερμανία. Να χρωστούσε κάποια χρήματα. Όχι πολλά. Στην επιστολή έγραφε ότι ο άνδρας της δεν έκανε τίποτα για να τη βοηθήσει να τις τακτοποιήσει. Παράλληλα, ανέφερε ότι δεν περνούσε καλά στην Ελλάδα και ότι ήθελε να επιστρέψει στη χώρα της» σημειώνουν καλά ενημερωμένες πηγές μιλώντας στο zougla.gr.

Αβάπτιστο το παιδί

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το ζευγάρι δεν ήταν παντρεμένο, αλλά συζούσε για πολλά χρόνια, ενώ η κόρη τους -παρόλο που ήταν επτά ετών- δεν είχε βαπτιστεί.

«Συζούσαν, αλλά δεν είχαν παντρευτεί. Το παιδί ήταν δικό τους, ωστόσο ο άνδρας δεν το είχε αναγνωρίσει. Το κοριτσάκι ήταν αβάπτιστο» εξηγούν οι ίδιες πηγές.

Φόβος για το μέλλον

Ένα σημείο της επιστολής που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. είναι αυτό στο οποίο η αυτόχειρας ανέφερε ότι «ένιωθε αβέβαιη τόσο για το μέλλον της όσο και για το μέλλον του παιδιού τους», παρόλο που ο σύζυγός της -ο οποίος διατηρεί κρεοπωλείο στο νησί μαζί με τον αδελφό του- κερδίζει αρκετά χρήματα, τα οποία θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν στο ζευγάρι μια πλουσιοπάροχη ζωή.

Στελέχη της αστυνομίας, αναλύοντας την επιστολή, εκτιμούν ότι το ζευγάρι κατά περιόδους έκανε μεγάλα έξοδα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μέρες που δεν είχε χρήματα ούτε για φαγητό.

«Είναι πολύ πιθανό να έκαναν χρήση ναρκωτικών. Θα φανεί. Αυτά που γράφει δείχνουν έναν άνθρωπο που μερικές φορές είχε λεφτά και άλλες δεν είχε τίποτα. Πάντως, δεν προκύπτει ότι η γυναίκα αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Φαίνεται ότι ήταν πολύ πιεσμένη με τα όσα αντιμετώπιζε. Τίποτα, όμως, δεν μπορεί να δικαιολογήσει την πράξη της» σημειώνουν.

Η τελευταία έξοδος

Τέλος, ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, το ζευγάρι εθεάθη το προηγούμενο Σαββατοκύριακο σε μία ταβέρνα, όπου έδειχνε να περνά στιγμές χαλάρωσης.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook