Στο Πανεπιστήμιο Κρήτης θα πραγματοποιηθεί θερινό σχολείο εντατικού προγράμματος με τίτλο «Διακυβέρνηση και Ασφάλεια στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο» (GOSEM) από 2 έως 13 Σεπτεμβρίου 2013 στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου στο Ρέθυμνο.

Το πρόγραμμα διοργανώνεται από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης σε συνεργασία με τα αντίστοιχα τμήματα των πανεπιστημίων του Κέιμπριτζ (Μεγάλη Βρετανία), της Κατάνης (Ιταλία), της Μάλτας, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με τη συμμετοχή δεκαπέντε (15) καθηγητών και σαράντα (40) φοιτητών.

Στο εντατικό πρόγραμμα δύο εβδομάδων που συντονίζει ο Επίκουρος Καθηγητής κ. Δημήτρης Ξενάκης συμμετέχει ένα εξειδικευμένο δίκτυο διεθνών εταίρων, με εκτεταμένη εμπειρία στην έρευνα και τη διδασκαλία των ζητημάτων διακυβέρνησης και ασφάλειας στην Ευρώπη, τη Μεσόγειο και πέραν αυτής, με διεθνώς καταξιωμένους καθηγητές όπως οι Geoffrey Edwards, Fulvio Attina και Roderick Pace.

Τα αποτελέσματα του προγράμματος και οι καινοτομίες που θα αναπτυχθούν θα χρησιμοποιηθούν από τα συμμετέχοντα πανεπιστήμια ώστε να βελτιώσουν τα προγράμματα σπουδών τους και να συνεργαστούν σε σχετικούς ερευνητικούς στόχους.

Το πρόγραμμα και το σχετικό υλικό είναι διαθέσιμα στην επιστημονική κοινότητα αλλά και σε όλους τους ενδιαφερόμενους μέσω της ιστοσελίδας του προγράμματος www.ip-gosem.com.

Το πρόγραμμα έχει εγκριθεί και χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το LLP – Erasmus Intensive Programmes μέσω του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Μέσων και Ενημέρωσης και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από την το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών – Θαλασσόκοσμος και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου.

Στην έναρξη των εργασιών τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου στις 09:30 χαιρετισμούς και εναρκτήριες ομιλίες θα απευθύνουν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Ευριπίδης Στεφάνου, η Αντιπεριφερειάρχης κα. Μαρία Λιονή, ο ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου κ. Γιάννης Μπρας και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ινστιτούτου Δια βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας κ. Παναγιώτης Μανούρης. Στις 10:30 θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου. Επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα του θερινού σχολείου.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook