Οι ΗΠΑ αποστέλλουν ένα επιπλέον αντιτορπιλικό απέναντι από τις συριακές ακτές, ανεβάζοντας προσωρινά σε 5 τον συνολικό αριθμό των πολεμικών πλοίων που είναι εξοπλισμένα με πυραύλους κρουζ στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας Αμερικανός αξιωματούχος της άμυνας.

«Το USS Stout βρίσκεται στην Μεσόγειο και κατευθύνεται προς τα ανατολικά», δήλωσε ο αξιωματούχος. Το πολεμικό αυτό πλοίο αναμενόταν να πάρει την σκυτάλη εκεί από το USS Mahan, αλλά τα δύο πλοία αναμένεται να πλέουν μαζί, όπως και με άλλα τρία αντιτορπιλικά, για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα ανοιχτά των συριακών ακτών, σύμφωνα με τον ίδιο.

Σήμερα τέσσερα αντιτορπιλικά —το Mahan, το Ramage, το Barry και το Gravely— βρίσκονται στην ανατολική Μεσόγειο και είναι έτοιμα να εξαπολύσουν πυραύλους Τόμαχοκ σε ένα ανταποδοτικό πλήγμα κατά του συριακού καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ μετά την καταγγελθείσα επίθεση με χημικά όπλα της περασμένης εβδομάδας, αν δοθεί η σχετική εντολή από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.


newsbeast.gr