Με στόχο την ανθρώπινη επικοινωνία και την πολιτισμική ανταλλαγή μεταξύ των χωρών, η συμφωνική ορχήστρα  Σιέρας της Ισπανίας στο πλαίσιο του προγράμματος «Vinculos» -Δεσμοί  κατέφθασαν στο Ρέθυμνο προσφέροντας γενναιόδωρες και συγκινητικές στιγμές στους παρευρισκόμενους μέσα από δρώμενα με κύριο πρωταγωνιστή την ίδια τη μουσική.

Η ισπανική συμφωνική ορχήστρα επισκέφτηκε ιδρύματα και οικισμούς του Ρεθύμνου,  εκπληρώνοντας το σκοπό που ανέλαβε από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ισπανίας , δηλαδή να προικίσει θεατές και ακροατές με μουσικά και πολιτισμικά στιγμιότυπα που επιβαιβεώνουν την ομοιότητα και την ισχύ των δεσμών μας.

 Η πρώτη τους επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ Ρεθύμνου την Παρασκευή 23 Αυγούστου, όπου  την υποδοχή και τη φιλοξενία τους επιμελήθηκαν  τα μέλη και οι ασθενείς του κέντρου. Με μουσική, χορό και παιγνιώδη διάθεση κύλησε το πρόγραμμα περίπου για μια ώρα κάτω από τους ζωηρούς ήχους της ισπανικής ορχήστρας όπου μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν γεμάτοι κέφι.

 Αμέσως μετά  τους υποδέχτηκαν στο δημαρχείο ο  δήμαρχος κ. Γιώργος Μαρινάκης και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ Τουρισμού κ. Πέπη Μπιρλιράκη, όπου τους μοίρασαν αναμνηστικά και συζήτησαν μαζί τους για τις δράσεις τους και τα μελλοντικά τους σχέδια.

 Το ταξίδι των νέων μουσικών συνεχίστηκε την ίδια μέρα στο χωριό Γερακάρι και συγκεκριμένα στο ίδρυμα «AGALI HOME» όπου και παρέθεσαν συναυλία στους 30 γέροντες του ιδρύματος πριν προχωρήσουν στην πλατεία του χωριού  αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στο πολυπλυθές κοινό μικρών και μεγάλων που τους παρακολούθησε. Ακολούθησε μια γευστική περιπλάνηση σε κρητικά πιάτα, φροντισμένη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο.

 Ο επόμενος σταθμός βρήκε την ορχήστρα από την Ισπανία στη δημοτική φιλαρμονική. Το πρωί του Σαββάτου οι 55 νέοι καλλιτέχνες συναντήθηκαν με τους μικρούς Ρεθεμνιώτες μουσικούς σε μια ενθουσιώδη ατμόσφαιρα παίζοντας όλοι μαζί ισπανικά και ελληνικά μουσικά κομμάτια.

 Το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης ήταν η ανανέωση του ραντεβού τους το πρωί της Κυριακής προκειμένου οι Ισπανοί μουσικοί να κάνουν ένα μικρό μάθημα στα παιδιά και παράλληλα να τους καλέσουν το ίδιο βράδυ στη μεγάλη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη με τη σύμπραξη στη συναυλία του Ross Daily και του κρητικού μουσικού Μιχάλη Σταυρακάκη.

Εντωμεταξύ, νωρίτερα, το βράδυ του Σαββάτου ο πολιτιστικός σύλλογος του Πρινέ υποδέχτηκε την ορχήστρα και αφού τους ξενάγησε στο χωριό, έπειτα, τους απήλαυσε στον προαύλιο χώρο του συλλόγου προσφέροντάς τους κεράσματα.

 Η αυλαία για την περιοδεία της Συμφωνικής Ισπανικής Ορχήστρας «Vinculos» στο Ρέθυμνο έπεσε το βράδυ της Δευτέρας με μια μικρή μουσική παράσταση που έδωσε ένα μέρος των μουσικών της ορχήστρας στην πλατεία Ριμόντι στο ιστορικό κέντρο της Παλιάς Πόλης. Αργά το βράδυ, στο  όμορφο σκηνικό μπροστά από τα βρυσάκια της πλατείας, 7 νέοι Ισπανοί καλλιτέχνες διασκέδασαν τους ντόπιους και ξένους περαστικούς με ήχους swing και jazz μουσικής. Η συναυλία διήρκησε περίπου δύο ώρες δίνοντας μια όμορφη μουσική νότα στο κέντρο της πόλης, αποχαιρετώντας τον κόσμο με τον πιο γλυκό τρόπο.  

\"\"
\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook