Συγγνώμη ζήτησε σήμερα ένας δικαστής από τη Μοντάνα επειδή καταδίκασε σε φυλάκιση μόνο ενός μήνα τον καθηγητή βιαστή μιας 14χρονης, η οποία στη συνέχεια αυτοκτόνησε, θεωρώντας ότι το θύμα είχε υπό τον έλεγχό του την κατάσταση».

Ο δικαστής Τζ. Τοντ Μπο καταδίκασε τον καθηγητή Στέισι Ράμπολντ σε κάθειρξη 15 ετών, αφού ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι βίασε την ανήλικη Σερίς Μοράλες.

Αμέσως μετά ωστόσο ανέστειλε την εκτέλεση της ποινής, επιβάλλοντάς του να εκτίσει μόνο 31 ημέρες.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης για την επιβολή της ποινής, ο δικαστής είχε δηλώσει ότι «η 14χρονη φαινόταν μεγαλύτερη από την πραγματική ηλικία της» και ότι «είχε εξίσου τον έλεγχο με τον δράστη».

«Δεν ξέρω τι σκεφτόμουν ή τι προσπαθούσα να πω. Ήταν μια βλακεία, ένα λάθος» είπε ο δικαστής σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τοπική εφημερίδα The Billings Gazette.

Η μητέρα της κοπέλας, η Ολία Χάνλον, που ήταν παρούσα κατά την ανακοίνωση της απόφασης, σε μια γραπτή δήλωσή της τόνισε ότι «ο βιασμός γίνεται αποδεκτός εάν ρίχνουμε την ευθύνη στο θύμα ακόμη και αν ήταν 14 ετών».

Η Σερίς αυτοκτόνησε σε ηλικία 17 ετών και η μητέρα της υποστηρίζει ότι ο βιασμός της, τρία χρόνια νωρίτερα, ήταν μία από τις βασικές αιτίες που την οδήγησαν στην πράξη αυτή.

Οι εισαγγελικές αρχές της Μοντάνας θα επανεξετάσουν την ποινή του Ράμπολντ.

Στην Πολιτεία αυτή ο νόμος δίνει το δικαίωμα στον δικαστή να επιβάλει την ποινή της αρεσκείας τους στους κατηγορούμενους που ομολογούν ότι είχαν σεξουαλικές επαφές με ανήλικους.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook