Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της ΔΕΠΑ με τη ρωσική Gazprom για τις τιμές με τις οποίες η χώρα μας προμηθεύεται φυσικό αέριο.

Στην Αθήνα βρέθηκαν χθες εκπρόσωποι του ενεργειακού κολοσσού, οι οποίοι, κατά τις πληροφορίες, συζητούν με στελέχη της δημόσιας επιχείρησης τα αιτήματά της για φθηνότερο φυσικό αέριο. Για την πορεία των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με πηγές, ενημερώνεται ο αρμόδιος υφυπουργός Περιβάλλοντος Μάκης Παπαγεωργίου.

Πηγές θέλουν η ελληνική πλευρά να ζητά χαμηλότερες τουλάχιστον κατά 20% τιμές, εκμεταλλευόμενη μάλιστα και τις προ ολίγων μηνών επίσημες τοποθετήσεις του ρωσικού ομίλου πως πουλά στη χώρα μας κατά 30% ακριβότερα σε σχέση με άλλα κράτη.

Εκπτωση

Επιπλέον, η ελληνική πλευρά θέλει να έχει κλείσει με το θέμα μέσα στο φθινόπωρο, ενώ εκτιμά ό,τι μπορεί να πετύχει έκπτωση της τάξης τουλάχιστον του 20%. Θεωρεί ακόμη ό,τι έχει με το μέρος της και τις πρόσφατες εξελίξεις με την έρευνα της Κομισιόν για τις πρακτικές πώλησης της Gazprom στην Ε.Ε. αλλά και την κίνηση της γερμανικής RWE, η οποία όταν δεν τα βρήκε με τους Ρώσους προσέφυγε στη διαιτησία για να δικαιωθεί.

imerisia.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook