Το νέο Volvo Concept Coupe σχεδιαστικά δίνει μία σαφή εικόνα της κατεύθυνσης που θα ακολουθήσει η μάρκα τα επόμενα χρόνια, με το design να παίζει σημαντικό ρόλο ώστε να μαγνητίσει ακόμα μεγαλύτερο κοινό.

Το Volvo Concept Coupé είναι το πρώτο από τρία συνολικά πρωτότυπα (τα άλλα δύο θα ακολουθήσουν σε επόμενες εκθέσεις αυτοκινήτου) που θα αποκαλύψουν τις δυνατότητες τις οποίες προσφέρει στη Volvo η Scalable Product Architecture – SPA (Αρχιτεκτονική Μεταβλητού Προϊόντος).

Στο εμπρόσθιο μέρος του νέου πρωτότυπου μοντέλου δεσπόζει ο εντυπωσιακός προφυλακτήρας με τη νέα «αεροδυναμική» γρίλια, καθώς και τα φώτα τύπου LED σε σχήμα Τ, που θα αποτελέσει σχεδιαστική υπογραφή για τη Volvo στο μέλλον.

Προχωρώντας προς τα πίσω, παρατηρούμε ότι η απόσταση ανάμεσα στο ταμπλό και τον μπροστινό άξονα είναι «επιτηδευμένα» επιμηκυμένη, με το χώρο των επιβατών να έχει τραβηχτεί προς τα πίσω.

Επίσης το αμάξωμά του είναι αρκετά χαμηλωμένο και πατάει επάνω σε τροχούς 21 ιντσών, ενώ η δυναμική γραμμή στο πλάι του οχήματος συμβάλλει στην οπτική εντύπωση ενός ταξιδιάρικου αυτοκινήτου μεγάλων αποστάσεων, ενός Grand Tourer, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εταιρεία.

\"\"

Αντίστοιχη σχεδιαστική υπογραφή θα αποτελέσουν και τα πίσω φωτιστικά σώματα, τα οποία στο Volvo Concept Coupe έχουν σχήμα C.

Στο εσωτερικό, η λαβή του μοχλού ταχυτήτων είναι από κατεργασμένο κρύσταλλο. Η σημασία στη λεπτομέρεια και η χρήση υλικών, όπως το φυσικό ξύλο για τα διακοσμητικά φιλέτα και το γνήσιο πολυτελές δέρμα γύρω από τον πίνακα οργάνων, τονίζουν την υψηλή αισθητική.

Στον εξοπλισμό υπάρχει το σύστημα head-up display, καθώς και μια μεγάλη οθόνη αφής που αποτελεί την πηγή του infotainment του πρωτότυπου μοντέλου.

Για την κίνηση του πρωτότυπου μοντέλου, η Volvo έχει τοποθετήσει ένα υβριδικό σύστημα, που χρησιμοποιεί ως καύσιμο τη βενζίνη.

Πιο συγκεκριμένα, ο συνδυασμός του 4κύλινδρου βενζινοκινητήρα 2 λίτρων της οικογένειας Drive-E με ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα, ανεβάζει την ισχύ του Volvo Concept Coupe στους 400 ίππους περίπου, με ροπή σχεδόν τα 600 Nm.

\"\"

\"\"

autotriti.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook