Μετά από αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε, συνάντηση εκπροσώπων του συλλόγου με τον Αστυνομικό διευθυντή Ηρακλειου κ. Καραμαλάκη, στην οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα αστυνόμευσης της πόλης, λόγω της επικείμενης κατάργησης της δημοτικής αστυνομίας, του παραεμπόριου, της επαιτείας, της παράνομης και ανεξέλεγκτης στάθμευσης κ.α. προβλήματα, που διογκώνονται ακόμη περισσότερο λόγω της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου.

Ο ΕΣΗ ζήτησε να βρεθούν τρόποι για καλύτερη αστυνόμευση με αύξηση πεζών περιπολιών και τη δημιουργία αστυνομικού τμήματος στο κέντρο της πόλης.

Ο Διοικητής, παρά του ότι όπως μας ενημέρωσε δεν έχουν μεταφερθεί ακόμη στην Αστυνομική Διεύθυνση αρμοδιότητες, πόροι και προσωπικό της υπό κατάργησης δημοτικής αστυνομίας, διαβεβαίωσε ότι θα επιδιώξει το καλύτερο για την κοινωνία, τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα

Επίσης συμφωνήθηκαν να υπάρξει μεγαλύτερη αστυνόμευση τις ημέρες άφιξης κρουαζιερόπλοιων και προσδιορίστηκαν τρόποι καλύτερης επικοινωνίας, ώστε να ενημερώνεται άμεσα η αστυνομία για προβλήματα όταν εμφανίζονται και να τα αντιμετωπίζει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook