Συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο πρόεδρος της Κορίνθου, Σωτήρης Μαυρονάσιος. Αφού έκανε έναν απολογισμό της διετούς θητείας της διοίκησης του στη συνέχεια αναφέρθηκε για όλους και για όλα σχετικά με την «Μπάρτσα», που αποκάλυψε ότι είχε φτάσει μια ανάσα από το «κλείσιμο», ενώ υποστήριξε ότι τώρα βρίσκεται σε οριακό σημείο, αφού εχει γίνει μεγάλο οικονομικό άνοιγμα.

 

Αναλυτικά η Συνέντευξη Τύπου του κ. Μαυρονάσιου:

 

«Πήραμε την ομάδα μέσα σε δύσκολες συγκυρίες. Το οικονομικό της άνοιγμα ήταν πολύ μεγάλο. Συνειδητά ανέλαβα με τη στήριξη άλλων το σύλλογο, παρότι οι συνθήκες ήταν δυσμενείς και υποτιμητικές, με κρίσεις του τύπου ότι η ομάδα πέφτει στο τοπικό! Εμείς κλείσαμε τα αυτιά μας και παρά τις προφητικές προβλέψεις ορισμένων αφιερώσαμε χρόνο, χρήματα και κατορθώσαμε πέρυσι η ομάδα να μείνει στην κατηγορία. Η χρονιά τελείωσε αξιοπρεπέστατα και άρχισε καλά.

 Είχαμε μπει σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία, όπου ομάδες είχαν πολλά προβλήματα. Έγιναν τρεις γενικές συνελεύσεις και ενδιαφέρον δεν υπήρχε από κανέναν παράγοντα για να αναλάβει τις τύχες της ομάδας.

 Με παρότρυναν να μην αφήσω την ομάδα να πάει στο πρωτοδικείο, αλλά εσείς οι ίδιοι ήξερα και με το δίκιο σας ότι θα ζητούσατε εξηγήσεις –όπως και έγινε- γιατί η ομάδα δεν βγήκε κατηγορία. Γιατί έκανε τόσες συνεχόμενες ήττες.

 Ο λεγόμενος επιχειρηματίας από την Αμερική ανέφεραν κάποια δημοσιεύματα πως γίνεται να εμπιστευτεί κάποιον άνεργο, όπως είναι ο κ. Μαυρονάσιος. Αυτός που το έγραψε θα βρίσκεται σε άλλη πόλη.

 Υπήρξαν πολλά σχόλια, αλλά εμένα με γιγαντώνουν δεν τα υπολογίζω. Είμαστε ένα συμβούλιο που έχουμε μάθει να τρέχουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ.Με παρότρυνση της δημοτικής αρχής η σημερινή διοίκηση συναισθηματικά και μόνο δεν άφησε να πάει την ομάδα στο πρωτοδικείο.

 Τα έργα και η πορεία μας θα μας κρίνουν και όχι οι προσωπολατρίες.Ξεκίνησε η χρονιά και η Κόρινθος είχε στο ρόστερ της μόλις τρεις- τέσσερις παίκτες. Πως είναι δυνατόν μία τέτοια ομάδα να έχει πορεία πρωταγωνιστική; Παρόλα αυτά φτιάξαμε μία αξιοπρεπή ομάδα. Δεν ξεκινήσαμε φτωχικά και με μιζέρια, αλλά με έμπειρους παίκτες που είχαν καλά συμβόλαια, καλές προκαταβολές, όπως οι Ιακωβάκης, Ψυχογιόπουλος, Αρχοντάκης, Παυλίδης, και κάναμε σε μία από τις καλύτερες περιοχές, στο Πήλιο, προετοιμασία. Ξεκινήσαμε με νίκες και λένε “τρώγοντας έρχεται η όρεξη ”.Τα αποτελέσματα μας έδιναν τη δυνατότητα να είμαστε στις πρώτες θέσεις στον πρώτο γύρο. Πιστεύαμε ότι η ομάδα θα έχει κότσια και θα είναι στην πρώτη τριάδα τουλάχιστον.

 Ποιος θα πίστευε ότι ενώ η ομάδα στα 3/4 ήταν πρώτη, δεν θα μπορούσε τουλάχιστον να μην τερματίσει στις πρώτες θέσεις. Για αυτό καλούσαμε τον κόσμο. Να πάμε εκεί που για εμάς το καλοκαίρι ήταν όνειρο».

 

Για τις προσφυγές και τα χρέη από την προηγούμενη διοίκηση:

«Οι προσφυγές και τα χρέη από την παλιά διοίκηση:«Η πορεία της ομάδας μας έδινε δύναμη να προχωρήσουμε. Στο δρόμο μας όμως βρήκαμε πολλά προβλήματα. Πήραμε πάρα πολλά χρέη από την περσινή χρονιά.

 Μεγάλα συμβόλαια που τα είχε κάνει η προηγούμενη διοίκηση. Με ποια κριτήρια είχε πάρει παίκτη με 55.000 ευρώ συμβόλαιο και του έκανε δώρο δύο αεροπορικά εισιτήρια, δηλαδή επιπλέον 5.000 ευρώ. Αναφέρομαι στο συμβόλαιο του Νταμιάνο, στον οποίο μπορέσαμε να δώσουμε 25.000 ευρώ και για τα υπόλοιπα κατέθεσε προσφυγή, γιατί δεν δεχόταν διακανονισμό. Κάναμε άθλους! Λύσαμε το συμβόλαιο του Χώνου, που ήταν 60.000 ευρώ και του Καλομοίρη που ήταν 50.000 και του δώσαμε 4.000 ευρώ. Λύσαμε το συμβόλαιο του Ποπιέλα των 50.000 ευρώ και πήρε 5.000 και έφυγε.

 Τι να πρωτοκάναμε; Να σώζαμε την ομάδα ή είχαμε τσουβάλια λεφτά;Ποιος παράγοντας ήταν υποχρεωμένος να πάρει την ομάδα που την είχαν στήσει άλλοι; Ήταν αδιαφανείς οι συνθήκες. Είχε την πολυτέλεια να δώσει η Κόρινθος σε μάνατζερ 25.000 ευρώ; Βγάλτε τα συμπεράσματα μόνοι σας.

 Καταδικάζω τον πρώην πρόεδρο κ. Τσιχριτζή που έδωσε την ομάδα εκεί που δεν έπρεπε να τη δώσει. Έκανε τεράστιο έγκλημα, λάθος δεν έπρεπε να το κάνουν.Είναι σαν να ρωτάω κάποιον στο δρόμο και να λέω στον κάθε περαστικό “έλα φίλε μου θέλεις να πάρεις την ομάδα”; Δεν το κάνουμε.

 Ο κ. Μπιτούνης και ο κ. Τσουμάνη πήραν ένα χαρτάκι και γράφανε 70.000, 80.000, 100.000 ευρώ. Ο Τζίμας είχε συμβόλαιο για δύο χρόνια με 90.000 ευρώ. Είχε αναλογιστεί  κανένας που θα τα βρει η ομάδα; Αυτά τα προβλήματα βγήκαν μπροστά μας.

 Καλούμασταν να πληρώνουμε τα τρέχοντα και να έρχονται κάθε Τρίτη και Τετάρτη οι προσφυγές: “Παπαϊωάννου: 7.000 ευρώ. Δεν παίζεις την Κυριακή αν δεν τα πληρώσεις”. Πνευματικός: 18.000 ευρώ δεν παίζεις την Κυριακή αν δεν τα πληρώσεις”.

 Αν ήταν άλλος θα είχε πηδήξει από το μπαλκόνι! Που βρέθηκαν όλα αυτά τα χρήματα; Να πρέπει πληρώσεις προσφυγές, ΙΚΑ, εφορία, ενοίκια.

 Τα χρέη έχουν όνομα. Θα τα πούμε όλα στις 15 Μαΐου και εκεί ας μας κρίνετε.

 Έχετε όλο το δικαίωμα να το κάνετε. Λειτουργήσαμε με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας. Κρατήσαμε τη σημαία της ομάδας στην πόλη. Γιατί η ομάδα ήταν κρυμμένη. Υπήρχε πουθενά η ομάδα; Υπήρχε πουθενά γραφείο; Νοίκιασα και πήραμε γραφεία. Η σημαία κυματίζει έξω στην πόλη»! 

Για την οικονομική βοήθεια από την Αμερική και την…χασούρα 1,5 εκ. ευρώ:

 «Η πόρτα μας είναι ανοικτή. Εκτιμώ ότι κάναμε πολλά για την ομάδα. Κάναμε τέσσερις εκδηλώσεις. Ανοίξαμε τις πόρτες μας. Ήρθαν παιδιά, γυναίκες στο γήπεδο. Η Κόρινθος έχει και κοινωνικό πρόσωπο.

Φτάσαμε, όμως, μία ανάσα από το να κλείσουμε λόγω οικονομικών προβλημάτων. Δεν θέλαμε να μειώσουμε την ιστορία της ομάδας. Ευτυχώς βρέθηκαν οι άνθρωποι και στήριξαν την ομάδα.

Μας βοήθησαν οικονομικά ακόμη και από σάιτ από την Αμερική. Έφτασε ο συγκεκριμένος άνθρωπος να μας στείλει λεφτά και συγκεκριμένα 25.000 ευρώ χωρίς να μας έχει γνωρίσει από κοντά. Το καταφέραμε και αυτό! Κρατήσαμε την ομάδα σε αγωνιστικό επίπεδο.

Η ομάδα δεν ήπιε τελικά νερό. Αναλαμβάνω την ευθύνη που η ομάδα δεν βγήκε πρωταθλήτρια. Ήταν στο χέρι μου αν έκανα καλύτερες επιλογές. Τα υπόλοιπα ας τα κρίνετε εσείς. Είμαστε στενοχωρημένοι.

Η Κόρινθος δεν κατόρθωσε να μπει στα μπαράζ. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για την ομάδα. Είχαμε τις καλύτερες συνθήκες για τους συνεργάτες μας. Υπάρχουν παίκτες που σε άλλες ομάδες τους πετάνε από τα σπίτια.

Οι δικοί μας είναι από το Φεβρουάριο απλήρωτοι, όμως από κανέναν δεν έλειψε η αξιοπρέπεια. Και προς τιμή τους τα παιδιά δεν διαμαρτύρονται, γιατί έχουν ήθος. Οι δικοί μας μένουν στο καλύτερο ξενοδοχείο και στο καλύτερο εστιατόριο της πόλης. Και σε αυτό το κομμάτι πήραμε άριστα. Στο μόνο που μπορούν να με κατηγορήσουν είναι γιατί δεν βγήκε η ομάδα πρωταθλήτρια.

Η ομάδα έχασε 1.5 εκατομμύριο ευρώ, αυτά θα ήταν τα έσοδά της αν κατόρθωνε να ανέβει κατηγορία.  Οι λογιστές μας έχουν ξεκινήσει οικονομικό και διοικητικό απολογισμό. Τα έσοδα από χορηγίες, φίλους, διαρκείας, εισιτήρια είναι: 210.000 ευρώ.

Και η ομάδα έχει δαπανήσει 450.000 ευρώ. υπάρχει ένα άνοιγμα της τάξεως των 240.000 ευρώ που το έχουν επωμιστεί κάποιοι άνθρωποι από το Δ.Σ.Η σημερινή διοίκηση μαζί με τα περσινά έχει πληρώσει 450.000 ευρώ. Θα τα πούμε με λεπτομέρειες στις 15 Μαΐου».

 

«Σε οριακό σημείο»:

 «Η επόμενη ημέρα είναι δύσκολη.  Κατόπιν ώριμης σκέψης εκτιμήσαμε ότι τα οικονομικά δεδομένα και το άνοιγμα μεγάλα. Οι προσφυγές φτάνουν τα 130.000 ευρώ που είναι θέμα ημερών να ενεργοποιηθούν.

 Τη φετινή χρονιά υπάρχουν και οφειλές προς τους παίκτες. Είναι απλήρωτοι και δεν διαμαρτύρονται, γιατί τουλάχιστον είναι παιδιά με ήθος και αξιοπρέπεια. Έχουμε οφειλές σε ΙΚΑ, εφορία και τρίτους.

 Υπάρχει μεγάλο οικονομικό άνοιγμα. Έχουμε πρόβλημα και δεν μπορούμε να το επωμιστούμε. Για αυτό αποφασίσαμε να κάνουμε Γ.Σ. Αν δεν υπάρξει κάτι, εμείς εκ των πραγμάτων δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε. Υπάρχουν επιχειρηματίες μεγάλης οικονομικής εμβέλειας που μπορούν να αναλάβουν τις τύχες της ομάδας. Δεν θα σταθούμε εμπόδιο σε κανέναν. Η πόρτα είναι ανοικτή για όλους. Όποιος θέλει στις 15 του μηνός μπορεί να ασχοληθεί με τα αθλητικά δρώμενα της Κορίνθου.

 Εκτιμώ ότι βρισκόμαστε σε ένα οριακό σημείο, που η επόμενη ημέρα είναι πολύ δύσκολη για την ομάδα. Καλώ τον κόσμο να προβληματιστεί και να σκεφτεί».

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

 

(Η Συνέντευξη Τύπου είναι όπως φιλοξενείται στο onsports.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook