Υλικά

(για τη ζύμη)
• 1 κιλό δυνατό αλεύρι
• 625 ml. νερό
• 30 γρ. φρέσκια μαγιά
• 2 κ. σούπας ζάχαρη
• ½ κ. σούπας θαλασσινό αλάτι
• Αλεύρι για πασπάλισμα
(για επάλειψη)
• Λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• Φύλλα φρέσκου δενδρολίβανου
• Χοντρό αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε το αλεύρι σε καθαρή επιφάνεια και κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση. Ρίχνουμε στο κέντρο το μισό νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Με τη βοήθεια ενός πηρουνιού, λιώνουμε τη μαγιά στο νερό. Στη συνέχεια και με αργές κινήσεις φέρνουμε το αλεύρι απ’έξω προς τα μέσα προσέχοντας να μην ξεχειλήσει απο τα τοιχώματα. Ξεκινάμε το ζύμωμα προσθέτοντας σταδιακά το υπόλοιπο νερό. Συνεχίζουμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο και ελαστικό ζυμάρι που να μην κολάει στα χέρια.

Τοποθετούμε τη ζύμη σε μικρή λεκάνη, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Μόλις φουσκώσει το ζυμάρι, το βγάζουμε απο τη λεκάνη και το ξαναζυμώνουμε για λίγο μέχρι να βγεί ο αέρας απο μέσα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε σε μικρά στρογγυλά κομμάτια πάχους 0,5 εκατοστών. Ψήνουμε στη σχάρα ή στο γκρίλ και απο τις 2 πλευρές περίπου για 3 λεπτά απο κάθε μια.

Ανακατεύουμε λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με φύλλα δενδρολίβανου και βουρτσίζουμε τις πίτες όσο είναι ζεστές.
Άν θέλουμε τις αφήνουμε λίγη ώρα παραπάνω στο γκρίλ μέχρι να γίνουν τραγανές και συνοδεύουν μια σαλάτα ή ένα dip.