Ζωτικό χώρο ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ αναζητά εναγωνίως η ΔΗΜΑΡ, η οποία ταλανίζεται από εσωκομματικούς κραδασμούς εξαιτίας των ανοιγμάτων της ηγεσίας σε πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και των χειρισμών στο ζήτημα της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Η ψυχολογική αλλά και πραγματιστική ανάγκη της Δημοκρατικής Αριστεράς να απομακρυνθεί από τον κίνδυνο καθίζησης στις δημοσκοπήσεις του φθινοπώρου και να δώσει την αίσθηση ότι αποτελεί το κέντρο βάρους του τρίτου πόλου μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο μίλησε χθες ο Φώτης Κουβέλης, γίνεται περισσότερο αισθητή από τις κινήσεις κορυφής για την προσέλκυση στελεχών του μεσαίου χώρου.

Όπως αναφέρουν \”Τα Νέα\”, η συνάντηση του Φώτη Κουβέλη με τον Χάρη Καστανίδη όμως δεν φαίνεται να ενθουσίασε στο εσωτερικό, ενώ ψύχραιμη – έως δηκτική – είναι η αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη στο ενδεχόμενο συστράτευσης του κ. Καστανίδη με τη ΔΗΜΑΡ. \”Χάρισμά τους\” (!) ήταν το σχόλιο κορυφαίου στελέχους της Χαριλάου Τρικούπη.

Και παρότι στην Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος το θέμα Καστανίδη \”συζητήθηκε στο πόδι\”, οι διαρροές για τις επαφές και με άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ανέδειξαν πλήρως τον ανταγωνισμό μεταξύ των δύο κομμάτων στο πεδίο δημιουργίας του τρίτου πόλου, στον οποίο αναφέρθηκε χθες ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Μάλιστα, η πληροφορία περί συνάντησης με τον πρώην εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Πεταλωτή στην Κομοτηνή προκάλεσε την αντίδραση του τελευταίου. Συνομιλητές του κ. Πεταλωτή έλεγαν ότι όχι μόνο δεν βρίσκεται σε φάση συμπαράταξης με την Αγίου Κωνσταντίνου, αλλά… ετοιμάζεται να αναλάβει και υπεύθυνος Τομεάρχης Δικαιοσύνης στο ΠΑΣΟΚ.

Η δυναμική της εκδήλωσης για τα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως εντείνει τη νευρικότητα στην Αγίου Κωνσταντίνου, η οποία ποτέ δεν έκρυψε το ενδιαφέρον της για τη δεξαμενή των προοδευτικών δυνάμεων του χώρου. Στελέχη όπως ο Σταύρος Μπένος, ο οποίος επίσης θα παραβρεθεί στην εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ, φαίνεται πως είχαν μπει ήδη στο στόχαστρο της Αγίου Κωνσταντίνου.

Οι αντιδράσεις στις τακτικές του Φώτη Κουβέλη προέρχονται από ομάδα στελεχών, μεταξύ των οποίων βρίσκονται ο Γ. Γεωργάτος και Στ. Λιβαδάς, οι απόψεις των οποίων απηχούν και εκείνες βουλευτών όπως ο Γρηγόρης Ψαριανός. Η ομάδα αυτή επηρεάζει γύρω στο 20%-25% της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και δεν βλέπει θετικά ούτε τα ανοίγματα σε στελέχη τύπου Καστανίδη – εκτιμούν ότι δεν ταιριάζει με το μεταρρυθμιστικό προφίλ που πρέπει να ενισχύσει η ΔΗΜΑΡ – ούτε όμως τους χειρισμούς σε ευαίσθητα θέματα όπως η Δημόσια Τηλεόραση και οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών.

Πάντως όπως αποσαφήνισε χθες ο γραμματέας του κόμματος Σπύρος Λυκούδης (Σκάι), η απόφαση της ΔΗΜΑΡ να μην εμφανίζονται στελέχη της στη Δημόσια Τηλεόραση αφορά μόνο «το μεταβατικό διάστημα» και άφησε να εννοηθεί ότι το εμπάργκο θα σπάσει όταν κλείσει και κοινοβουλευτικά το θέμα με την πρώην ΕΡΤ.

news247.gr από \”Τα Νέα\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook