Για μία ακόμη φορά ο ποντίφικας «έσπασε» το πρωτόκολλο της Αγίας Έδρας και φωτογραφήθηκε με νεαρούς σε μία πόζα «selfie» (όπως είναι η νέα λέξη που εισήχθη πρόσφατα στο λεξικό της Οξφόρδης για όποιον φωτογραφίζεται σε πορτρέτο με smartphone) και στη συνέχεια «ανέβηκε» στο Facebook προκαλώντας «θύελλα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με εκατομμύρια κλικ.

Like για το facebook και «ακόλουθοι» στο twitter έχουν φέρει τα πάνω-κάτω στο Βατικανό, που δείχνει να απομακρύνεται από την πορεία οπισθοδρόμησης ακολουθώντας τα ριζοσπαστικά βήματα του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, που αριθμεί 1,2 δισ. πιστών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι νεαροί που φωτογράφησαν τον Πάπα Φραγκίσκο είχαν έρθει στο Βατικανό την περασμένη Τετάρτη και είχαν τη χαρά να συνομιλήσουν μαζί του για να ακολουθήσει σήμερα, Σάββατο, η δημιουργία του προφίλ του ποντίφικα στο facebook με την επίμαχη «selfie» φωτογραφία.

«Δεν κρύβεται τίποτε από πίσω. Στον Πάπα αρέσει πολύ η συναναστροφή με ανθρώπους σε αντίθεση με τον προκάτοχό του που προτιμούσε τη μελέτη των βιβλίων» δήλωσε για το θέμα ο αρθρογράφος της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera.

Ο 76χρονος πρώτος Πάπας από τη Λατινική Αμερική έχει επανειλημμένα «σπάσει» το πρωτόκολλο και την παράδοση του Βατικανού, προκαλώντας στην πλειονότητά τους θετικές αντιδράσεις.

Δεν λείπουν όμως και οι κακεντρεχείς ή οι συντηρητικοί που έγραψαν σήμερα στο twitter: «Το ότι ο Πάπας Φραγκίσκος ποζάρει για selfie, δεν σημαίνει ότι είναι σωστό!».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook