Υλικά

• 4 μελιτζάνες φλάσκες, ψημένες στη σχάρα και κομμένες σε κύβους
• 2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
• 2 μέτριες ντομάτες, κομμένες σε μικρά ζαράκια
• 3 κ. σούπας φρέσκο κόλιανδρο
• 3 κ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 120 γρ. γιούρτι στραγγιστό
• 60 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• Χοντρό αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι (ανάλογο)
• 20 γρ. άνιθο (για γαρνίρισμα)
• 20 γρ. κόκκινες & πράσινες πιπεριές (για γαρνίρισμα)

Εκτέλεση

Τρυπάμε με ένα πηρούνι τις μελιτζάνες και τις βάζουμε στη σχάρα να ψηθούν. Χρωματίζουμε αρκετά απ’όλες τις πλευρές και αφήνουμε στη σχάρα μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.

Τις αποσύρουμε και τις τυλίγουμε για 2 λεπτά με αλουμινόχαρτο (για να μαλακώσει η φλούδα και να βγαίνει ευκολότερα).

Κατόπιν τις ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε μεγάλους κύβους, αφήνοντας τις κατά μέρος να στραγγίξουν απο τυχόν υγρά.

Παράλληλα σε μικρή μπασίνα (μπώλ), βάζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τις ντομάτες, τόν φρέσκο κόλιανδρο και το μαϊντανό.

Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά.

Ξεχωριστά έχουμε ενσωματώσει στο γιαούρτι το ελαιόλαδο και το έχουμε κάνει πιό κρεμώδες.

Το ρίχνουμε σταδιακά στο μπώλ με τις μελιτζάνες και με αργές κινήσεις ανακατεύουμε προσέχωντας να κρατήσουν τα υλικά το σχήμα τους και να μήν λιώσουν.

Αφήνουμε τη μελιτζανοσαλάτα στο ψυγείο να σταθεί για 30 λεπτά και σερβίρουμε, γαρνίροντας με ψιλοκομμένο άνιθο και πιπεριές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook