Αν και κατέβαλε τεράστια προσπάθεια κόντρα στην οκτώ φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, Οριζόντε Κατάνια, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό του φάιναλ-φορ του Τσάμπιονς Καπ στο Πόλο Γυναικών. Τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη ηττήθηκαν από την ιταλική ομάδα με 14-13 στην παράταση όπουν έχουν φρικτά παράπονα από τους διαιτητές που καταλόγισαν στην διαδικασία αυτή δύο πέναλτι για την Οριζόντε.

Στη  κανονική διάρκεια οι «ευρθρόλευκες» είχαν καταφέρει με 3 κρίσιμα γκολ από  την Χανιώτισσα, Ψούνη, να ισοφαρίσουν από 11-6 σε 11-11 και να στείλουν το ματς στην παράταση. Μεγάλη εμφάνιση και δύο γκολ από την Μανωλιουδάκη (επίσης από τα Χανιά), ενώ και η άλλη Χανιώτισσα η Μπαλωμενάκη πέτυχε το 13-13 στην παράταση αλλά οι διαιτητές 1’ προν την λήξη έδωσαν πέναλτι στις Ιταλίδες με το οποίο «γράφτηκε» η ήττα του Ολυμπιακού.

 

Πάντως η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού, αν και απλήρωτη τόσους μήνες, πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις στην ιστορία της κόντρα σε ένα από τα «μεγαθήρια» του χώρου.

 

Στην παράταση ουσιαστικά οι ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ με τη Ντι Μάριο να κάνει το 12-11, με πέναλτι που αμφισβητήθηκε, το οποίο ήταν σκορ ημιχρόνου . Δύο λεπτά πριν την λήξη της παράτασης η Αντωνάκου έφερε το ματς στα ίσα (12-12) αλλά η Μιτσέλι με γκολ στον παίκτη παραπάνω έκανε το 13-12. Η Μπαλωμενάκη ισοφάρισε σχεδόν ένα λεπτό πριν το φινάλε σε 13-13 και έδειχνε να στέλνει το παιχνίδι στην «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι αλλά οι διαιτητές είχαν αντίθετη άποψη. Με νέο πέναλτι, που καταλόγισαν υπέρ της Χιλ, έδωσαν την ευκαιρία στη  Ντι Μάριο να πετύχει ακόμα ένα εύκολο γκολ και να χαρίσει την πρόκριση στην ιταλική ομάδα, αφού στα λίγα δευτερόλεπτα που απέμεναν τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν εκ νέου.

Κακό ξεκίνημα-Κρίσιμα γκολ από Ψούνη στο φινάλε

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τον Ολυμπιακό, που βρέθηκε με 3-0 πίσω στο πρώτο οκτάλεπτο και με 6-3 στο ημίχρονο. Τα πράγματα… χειροτέρευσαν στο τρίτο οκτάλεπτο όπου η ιταλική ομάδα έφτασε το σκορ ακόμα και στα 5 γκολ διαφορά (9-4).

Κάπου εκεί πήρε… μπρος η «ερυθρόλευκη» μηχανή με τη Μανωλιουδάκη και την Αντωνάκου να «βρίσκουν» δίχτυα και να μειώνουν σε 9-6 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου. Η Ισπανίδα Χίλ έφτασε ξανά την διαφορά στα 5 γκολ (11-6) και έδειχνε να «τελειώνει» τον ημιτελικό αλλά ο Ολυμπιακός δεν παρέδωσε… πνεύμα και έδειξε ψυχή βρίσκοντας στα κρίσιμα λύσεις από την Ψούνη, που πέτυχε τρία γκολ, την Μανωλιουδάκη και την Αντωνάκου κατάφερε με γκολ της τελευταίας να στείλει το παιχνίδι στην παράταση ισοφαρίζοντας με 5-0 σερί σε 11-11 λίγο πριν την εκπνοή. Το τι έγινε στον έξτρα χρόνο της παράτασης το αναφέρουμε παραπάνω. Η τέταρτη της χανιώτικης… παροικίας, Μυλωνάκη, βρισκόταν στον πάγκο.

 

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 3-3, 3-2, 2-6 (κ.α) Παράταση: 1-0 (ημ.), 2-2.

 

Οριζόντε Κατάνια: Ντι Μάριο 5, Χιλ 2, Μιτσέλι 2, Βίλα 2, Μπρανκάτι, Γκαριμπότι.

 

Ολυμπιακός: Αβραμίδου 4, Ψούνη 3, Μανωλιουδάκη 2, Αντωνάκου 2, Φαν Μπέλκουμ, Μπαλωμενάκη.

 

Στον μικρό τελικό της διοργάνωσης ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει το πρωί (11.30) του Μ. Σαββάτου την ρωσική Κίνεγ Κίρισι, που έπεσε… θύμα έκπληξης και αποκλείστηκε, νωρίτερα, στον πρώτο ημιτελικό από την οικοδέσποιμα Σαμπαντέλ με 15-13.

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook