Ολοένα …βαρύτερους στόχους προς κλοπή, όπως σκεπές κτηρίων ή φορτηγά μεταφοράς τσιμέντου, θέτουν οι επιτήδειοι στη Βόρεια Ελλάδα, όπως προκύπτει από το αστυνομικό δελτίο.

Το… βάρος δεν πτοεί τους επιτήδειους στη Βόρεια Ελλάδα, όπως προκύπτει από το αστυνομικό δελτίο.

Αναλυτικότερα, στη σύλληψη δύο ημεδαπών, ηλικίας 37 και 42 ετών, οι οποίοι είχαν καταφέρει να αφαιρέσουν ατσάλινο τμήμα οροφής από κατάστημα στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής, μήκους 16 μέτρων και βάρους περίπου 5 τόνων, προχώρησαν χτες αστυνομικοί του τοπικού αστυνομικού τμήματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, οι δύο άντρες -που ετοιμάζονταν να τεμαχίσουν το ατσάλινο τμήμα οροφής, προκειμένου να το μεταφέρουν- θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Καλλικράτειας.

Στο μεταξύ, στη σύλληψη 49χρονου υπηκόου Βουλγαρίας, ο οποίος -μαζί με άγνωστο συνεργό, που αναζητείται- είχε αφαιρέσει χθες τα ξημερώματα δύο φορτηγά μεταφοράς τσιμέντου από χώρο επιχείρησης παρασκευής έτοιμου σκυροδέματος στη Βάβδο Χαλκιδικής, προχώρησαν χθες, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Γιαννιτσών.

Τα εν λόγω φορτηγά, που στο μεταξύ είχαν κινηθεί προς την περιοχή των Γιαννιτσών Πέλλας, σταθμεύθηκαν προκειμένου να ελεγχθούν και τελικά συνελήφθη ο 49χρονος, που οδηγούσε το ένα από τα δύο.

Τα δύο φορτηγά-«μπετονιέρες», η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στο ποσό των (100.000) ευρώ, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν σε εκπρόσωπο της επιχείρησης. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Στη Λάρισα, τέλος, αστυνομικοί τής Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) συνέλαβαν τρεις ημεδαπούς, ηλικίας 37, 27 και 36 ετών, για απόπειρα κλοπής μεταλλικών αντικειμένων από παλαιό εργοτάξιο στη Λάρισα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

kathimerini.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook