Στο αποψινό debate μεταξύ της Άνγκελα Μέρκελ και του Πέερ Στάινμπρουκ είναι στραμμένα τα βλέμματα εκατομμυρίων Γερμανών, αλλά και το ενδιαφέρον των Ελλήνων.

Η τηλεμαχία θα ξεκινήσει στις 21:30 (ώρα Ελλάδος). Στο στούντιο θα βρίσκονται περίπου 800 άτομα, μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι, πολιτικοί αναλυτές και παρατηρητές, ενώ εκτιμάται ότι συντονισμένοι στους τηλεοπτικούς τους δέκτες θα είναι πάνω από 20 εκατομμύρια άνθρωποι.

Ο κ. Στάινμπρουκ έχει ήδη υποσχεθεί ότι θα καλέσει την αντίπαλό του να πει την αλήθεια γύρω από τα προγράμματα διάσωσης της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους έχει αναδειχθεί σε κεντρικό της προεκλογικής περιόδου και θεωρείται από την αντιπολίτευση ένα δυνητικό «όπλο» στην προσπάθειά της να πλήξει την αξιοπιστία της κυβέρνησης.

Ως προς τα διαδικαστικά… Οι δύο υποψήφιοι για την καγκελαρία θα δεχθούν ερωτήσεις από τέσσερις δημοσιογράφους. Η τηλεμαχία διαρκέσει 90 λεπτά και οι δύο μονομάχοι θα έχουν στη διάθεσή τους 90 δευτερόλεπτα τόσο για κάθε απάντηση, όσο και για την τελική τους τοποθέτηση. Οι δύο πολιτικοί δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί τους σημειώσεις. Θα τους δοθεί μόνο μια λευκή κόλλα χαρτί.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook