Η Κύπρος δεν θα αποτελέσει στόχο των συριακών στρατευμάτων σε ένα ενδεχόμενο πόλεμο Συρίας-ΗΠΑ και συμμάχων δήλωσε σε συνέντευξή του στην κυπριακή ιστιοσελίδα SigmaLive, ο Σύρος Πρέσβης στην Κύπρο

Την ίδια ώρα στέλνει αυστηρό μήνυμα τόσο στους Αμερικανούς αλλά και σε όσα κράτη συμμετάσχουν σε ένα ενδεχόμενο χτύπημα κατά της Συρίας και του λαού της, λέγοντας ότι η αντίδραση του συριακού στρατού θα είναι επώδυνη και θα προκαλέσει έκπληξη.

Παράλληλα απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς ότι ο συριακός στρατός έκανε χρήση χημικών, κάνοντας λόγο για προπαγάνδα και λέγοντας πως η Κυβέρνηση Άσαντ ουδέποτε θα χρησιμοποιούσε τέτοια όπλα κατά του λαού της.

Ο Σύρος πρέσβης λέει για τις ΗΠΑ ότι βασίζουν τις πληροφορίες τους για χρήση χημικών όπλων στο Facebook και το Υοutube. Σημείωσε ακόμα πως η Συρία είναι μια μικρή χώρα όπως και η Κύπρος ενώ οι ΗΠΑ είναι υπερδύναμη.

«Είναι σαν να συγκρίνεις ένα γίγαντα με ένα μικρό ανθρωπάκι» σημειώνει και τονίζει «Ξέρουμε ότι θα μας καταστρέψουν ή πολλές από τις υποδομές μας θα καταστραφούν. Θα κάνουν κακό στο συριακό λαό. Ποιος ξέρει πόσες απώλειες θα έχουμε εάν μας επιτεθούν;

Όμως θα αμυνθούμε έστω και αν ξέρουμε τις συνέπειες. Δεν θα κάτσουμε να τους βλέπουμε. Θα είναι επώδυνη η αντίδραση της Συρίας και θα εκπλαγούν. Θα εκπλαγούν από την αντίδραση μας επειδή είμαστε περήφανοι, επειδή έχουμε το δικαίο με το μέρος μας. Είναι η χώρα μας, η γη μας, έχουμε ιστορία και πολιτισμό 8000 χρόνων».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook