Αδιαμφισβήτητο φαίνεται να είναι πλέον το προβάδισμα του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος του Αυστριακού καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν έναντι του δευτέρου κόμματος και εταίρου του στον κυβερνητικό συνασπισμό, του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος του αντικαγκελάριου και υπουργού Εξωτερικών Μίχαελ Σπίντελεγκερ, όπως δείχνουν και οι τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, τέσσερις εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στην Αυστρία στις 29 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για δημοσκοπήσεις που έγιναν για λογαριασμό και δημοσιεύονται αντίστοιχα στα σημερινά φύλλα των εφημερίδων «Κουρίρ», «Ντερ Στάνταρντ» και «Εστεραιχ», καθώς και στο αυριανό τεύχος του εβδομαδιαίου περιοδικού «Προφίλ» και οι οποίες στο σύνολό τους φέρουν το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα να προηγείται του Λαϊκού κατά τρεις έως και πέντε ποσοστιαίες μονάδες, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων της αντιπολίτευσης και σε απόσταση επίσης τριών έως πέντε μονάδων από το τέταρτο, τους Πρασίνους.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της «Κουρίρ», οι Σοσιαλδημοκράτες βρίσκονται στο 27 ο/ο — έναντι 29,3 ο/ο στις τελευταίες εκλογές το Σεπτέμβριο του 2008 –, το Λαϊκό Κόμμα στο 24 ο/ο (26 ο/ο το 2008), οι Ελεύθεροι στο 20 ο/ο (17,5 ο/ο) και οι Πράσινοι στο 14 ο/ο (10,4 ο/ο), ενώ το νεόκοπο κόμμα Ομάδα Στρόναχ του Αυστρο-Καναδού δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Φρανκ Στρόναχ στο 7 ο/ο και το μικρότερο ακροδεξιό κόμμα Συνασπισμός Μέλλον της Αυστρίας στο 3 ο/ο (έναντι του 10,7 ο/ο στις εκλογές του 2008), το οποίο, μη συγκεντρώνοντας το απαραίτητο 5 ο/ο, φέρεται να μένει εκτός της προσεχούς Βουλής.

Στη δημοσκόπηση της εφημερίδας «Ντερ Στάνταρντ», το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα εμφανίζεται με ποσοστό 26 ο/ο και το Λαικό με 22 ο/ο, το Κόμμα των Ελευθέρων με 19 ο/ο, οι Πράσινοι 16 ο/ο, η Ομάδα Στρόναχ 9 ο/ο και ο Συνασπισμός Μέλλον της Αυστρίας 3 ο/ο.

Ένα ποσοστό 28 ο/ο για τους Σοσιαλδημοκράτες και 23 ο/ο για το Λαϊκό Κόμμα, καταγράφει η δημοσκόπηση της «Εστεράιχ», ενώ αντίστοιχα τα ποσοστά για τα άλλα κόμματα είναι 19 ο/ο των Ελευθέρων , 15 ο/ο των Πρασίνων, 9 ο/ο της Ομάδας Στρόναχ και 2 ο/ο του Συνασπισμού.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του περιοδικού «Προφίλ», οι Σοσιαλδημοκράτες συγκεντρώνουν 28 ο/ο, το Λαικό Κόμμα 24 ο/ο, οι Ελεύθεροι 20 ο/ο, οι Πράσινοι 15 ο/ο, η Ομάδα Στρόναχ 7 ο/ο και ο Συνασπισμός Μέλλον της Αυστρίας 2 ο/ο. –

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook