Μπορεί πολλά μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ να καλωσόρισαν την απόφαση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να τους ζητήσει να ψηφίσουν για να εγκρίνουν την στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, αλλά παραμένει ασαφές το εάν θα μπορέσει να συγκεντρώσει ικανό αριθμό ψήφων ώστε να περάσει η πρότασή του, έγραψε σήμερα η εφημερίδα New York Times.

Στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, το οποίο πλειοψηφεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, δήλωσαν ότι εάν γινόταν σήμερα ψηφοφορία, η εισήγηση του Ομπάμα θα απορριπτόταν, σημείωσε η εφημερίδα. Ο Ομπάμα έχει στα χέρια του μια μάχη και στη Γερουσία, παρά το ότι στο σώμα αυτό του Κογκρέσου πλειοψηφεί το δικό του κόμμα, οι Δημοκρατικοί.

«Ο Ομπάμα δεν έχει καμία πιθανότητα να κερδίσει σε αυτή την ψηφοφορία εάν δεν μπορέσει να εξασφαλίσει την πλειοψηφία του δικού του κόμματος, κι αμφιβάλλω ότι μπορεί», είπε στην εφημερίδα ο εξέχων βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων Τομ Κόουλ, ο οποίος εκπροσωπεί την Οκλαχόμα στο Κογκρέσο.

Τα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου προβάλλουν εντελώς διαφορετικούς λόγους για την αντίθεσή τους στην πρόταση να αναληφθεί στρατιωτική δράση. «Δεν είμαστε ο χωροφύλακας του κόσμου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημοκρατικός Άλαν Γκρέισον, ο οποίος εκπροσωπεί τη Φλόριντα, σε μια ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος, οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές Τζον Μακέιν (Αριζόνα) και Λίντσεϊ Γκρέιαμ (Νότια Καρολίνα) επέκριναν το γεγονός ότι το σχέδιο του Ομπάμα δεν πάει όσο μακριά θα ήθελαν. «Δεν μπορούμε καλή τη πίστη να υποστηρίξουμε μεμονωμένα στρατιωτικά πλήγματα στη Συρία τα οποία δεν αποτελούν τμήμα μιας συνολικής στρατηγικής που μπορεί να μεταβάλει την ισορροπία στο πεδίο της μάχης»

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook