Στην αυριανή του συνάντηση με τον τραπεζικό κλάδο ελπίζει ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης ώστε να πεισθούν οι τράπεζες να δώσουν χρήματα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως τόνισε σε συνέντευξή του σήμερα.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως δεν θα αλλάξει η κατάσταση στην αγορά από την μία μέρα στην άλλη, αλλά στόχος της κυβέρνησης είναι να τονωθεί σταδιακά η μικρομεσαία επιχείρηση.

Ο κ. Χατζηδάκης ήταν ακόμη ξεκάθαρος ότι δεν θα παρθούν άλλα μέτρα που θα επιβαρύνουν τους πολίτες, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι έχει διανυθεί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της διαδρομής. «Μένει μόνο να παρθούν μέτρα που έχουν να κάνουν με τον περιορισμό του Δημοσίου, με διαρθρωτικές αλλαγές που είναι προς όφελος της οικονομίας», είπε.

Ο υπουργός σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να απαλλαγεί η χώρα από τα μνημόνια. Να γίνει μια χώρα χωρίς την εποπτεία.

«Πέρυσι είχαμε αμφιβολία. Υπάρχει σταθερή κυβέρνηση πλέον. Δεν είχαμε εικόνα εάν θα παραμείνουμε στο ευρώ. Τώρα δεν υπάρχει ούτε λόγος γι’ αυτό», σημείωσε.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι «η μεγάλη μας προσπάθεια είναι να αρχίσουν να δίνονται δάνεια. Δε θέλω να λαϊκίσω αλλά η δουλειά των τραπεζών είναι να αρχίσουν να δίνουν δάνεια».

«Έχουμε δώσει κάποια κεφάλαια μέσω του ΕΣΠΑ. Δεν προτίθεμαι να κάνω τον δημοσιοσχετίστα σε αυτό το υπουργείο. Θα τους πούμε να εφαρμόσουν αυτό που είπαμε. Η υπόσχεση που δώσαμε στον πρωθυπουργό θα τηρηθεί. Στη συνάντησή μου με τις τράπεζες θα πιέσω για να ριχτούν χρήματα στην αγορά». Πρόσθεσε ακόμη ότι «δεν είπα ότι θα πάμε ξαφνικά από την κόλαση στον παράδεισο. Το τραπεζικό μας σύστημα ήταν κατεστραμμένο».

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο θέμα του πετρελαίου θέρμανσης, λέγοντας ότι στόχος είναι «να έχουμε ένα διαφανές σύστημα χωρίς φοροδιαφυγή. Θα χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή. Θα ήταν ανεύθυνο από την πλευρά μου να έρθω για να γίνω αρεστός σε κάποιους τηλεθεατές».

Τέλος μίλησε και για το θέμα των πλειστηριασμών λέγοντας ότι «η διαπραγμάτευση με την τρόικα θα ξεκινήσει το Νοέμβρη».

«Η κυβέρνηση εκφράζεται δια του πρωθυπουργού. Ο πρωθυπουργός υπήρξε πολύ σαφής», τόνισε.

«Δεν τίθεται θέμα για την πρώτη κατοικία. Είναι σαφές το νομοθετικό πλαίσιο. Θα πρέπει να το σκέφτονται εκείνοι που παριστάνουν τους φτωχούς ενώ δεν είναι».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook