Με μεγάλη επιτυχία προβλήθηκε η κινηματογραφική ταινία με τίτλο \”Ο Βαφτισιμιός\” στις Μοίρες του Δήμου Φαιστού. Η προβολή πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική πλατεία των Μοιρών στο Δημαρχείο και την παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Νικολιδάκης Γρηγόρης και Φασομυτάκης Ιωάννης, η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μοιρών Ζαχαρένια Πετράκη και μέλη του συμβουλίου.

Το έργο είναι βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του Λέοντος Τολστόι, ενώ τα κείμενα και η σκηνοθεσία είναι γραμμένα από τους ίδιους τους μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Πόμπιας οι οποίοι απέσπασαν πολύ καλές κριτικές και βραβεύσεις σε μαθητικούς διαγωνισμούς, με την καθοδήγηση του καθηγητή Στέφανου Παναγιωτόπουλου.

Το έργο αφορά έναν νέο ο οποίος αναζητά τον νονό του και μέσα από αυτή την αναζήτηση, προβληματίζεται στο θέμα της αντιμετώπισης του κακού σε όλες τις μορφές του.

Μια διαχρονική ταινία για μικρούς και μεγάλους που απέσπασε το δυνατό χειροκρότημα των παρευρισκομένων. Η διάρκεια της ταινίας ήταν περίπου 90 λεπτά ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια προσπάθεια από μαθητές.

Η εκδήλωση, που ήταν ανοικτή στο κοινό, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Μοιρών και τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Φαιστού.

Η δήμαρχος Φαιστού αφού συνεχάρη τους μαθητές καθώς και τον καθηγήτη Στέφανο Παναγιωτόπουλο δήλωσε «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στους μαθητές αλλά και στον καθηγητή τους για αυτή την αξιόλογη ταινία που κατάφεραν να πραγματοποιήσουν. Μια προσπάθεια που θα πρέπει να στηρίξουμε όλοι μας δίνοντας ώθηση και σε άλλους να μιμηθούν την αξιέπαινη αυτή προσπάθεια.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook