Σε 4ωρη στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια της Πανελλαδικής Στάσης Εργασίας που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ. Το νοσοκομείο για τις ώρες αυτές θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ αναλυτικά αναφέρει:

\”Το Σωματείο Εργαζομένων συμμετέχει στην 4ωρη Πανελλαδική Στάση Εργασίας που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ για τη Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2013, από τις 07πμ – 11πμ, για να ανατρέψει την απόφαση της κυβέρνησης να ΒΑΛΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ σε ιστορικά Νοσοκομεία με τεράστια προσφορά στο Υγειονομικό Σύστημα της χώρας και να θέσει το ελλιπέστατο Υγειονομικό Προσωπικό που εργάζεται σε δυσμενείς συνθήκες, σε Διαθεσιμότητα – Απολύσεις.

ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ είναι η κατάργηση 770 τμημάτων από τα Νοσοκομεία μέσω της έκδοσης των Νέων Οργανισμών εξ αυτών τα 250 στην Αττική. Η ΤΡΟΪΚΑ δέχεται μόνο 4.500 κενά στα Νοσοκομεία, παρότι αποχώρησαν 20.000 Υγειονομικοί τα τρία τελευταία έτη με την Εργασιακή Εφεδρεία, της μηδενικές προσλήψεις και τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις.

Οι υπηρετούντες σήμερα στο ΕΣΥ είναι 66.000 στα Δημόσια Νοσοκομεία, 5.000 στο ΕΚΑΒ και 18.000 Ιατροί. Παρόλα αυτά ο ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ «έδωσε» στην κυριολεξία τους υγειονομικούς σε Διαθεσιμότητα αν και εργάζονται σε δυσμενείς συνθήκες με καταστρατήγηση των θεσμοθετημένων δικαιωμάτων στα ωράρια εργασίας (12ωρη ανάπαυση μεταξύ δύο βαρδιών, 2 repo και 1 νύχτα την εβδομάδα). Καταγγέλλουμε την προκλητική στάση του Υπουργού Υγείας που απειλούσε υγειονομικούς με φράσεις τύπου «έπρεπε να απολυθείτε για να δείτε τι εστί βερίκοκο».

Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι που εργάζονται στα Νοσοκομεία δεν βρίσκονται στη δούλεψη των επιχειρήσεων του Υπουργού Υγείας για να απειλούνται.

Για το λόγο αυτό δεν εφησυχάζουμε. Είμαστε σε αγωνιστική εγρήγορση ώστε να διασφαλίσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να αποτρέψουμε τις διαθεσιμότητες. Ο Υπουργός δήλωσε ξεκάθαρα ότι η Αττική είναι το στοίχημα. Θα ακολουθήσει δεύτερο κύμα με ΛΟΥΚΕΤΑ και ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ σε Νοσοκομεία της περιφέρειας.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην Στάση Εργασίας και στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 08πμ. στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, για ενημέρωση και προγραμματισμό κινητοποιήσεων Σεπτεμβρίου 2013.

Αγωνιζόμαστε για :

• Ανατροπή της Κυβερνητικής πολιτικής Συγχωνεύσεων – Καταργήσεων Νοσοκομειακών και Προνοιακών Μονάδων.

• Αποτροπή των Απολύσεων – Διαθεσιμοτήτων

• Προστασία των Δημόσιων και Κοινωνικών Αγαθών

• Ενίσχυση του Δημόσιου και Κοινωνικού Χαρακτήρα της Υγείας.

• Οργανική κάλυψη των υπηρετούντων εργαζόμενων και την περιγραφή κενών για την πρόσληψη του αναγκαίου Μόνιμου προσωπικού.

Τις ώρες της Στάσης Εργασίας το νοσοκομείο θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook