Σήμερα, 2 Σεπτεμβρίου 2013, η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου με τη συμμετοχή Υπηρεσιακών Στελεχών προχώρησε σε έκτακτη συνεδρίαση προκειμένου να συζητήσουν και τις τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν στην Κατάρτιση του Προσχεδίου του Προϋπολογισμού για το νέο Έτος (2014) ενόψει της ψήφισής του από την Οικονομική Επιτροπή την προσεχή Τετάρτη.

Μετά την εισήγηση του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου Ηρακλείου Οικονομικών για το Προϋπολογισμού του 2014, ο κ. Κουράκης πρότεινε στην Εκτελεστική Επιτροπή και έγινε ομόφωνα αποδεκτό να μην γίνει Καμία Αναπροσαρμογή των Ανταποδοτικών Δημοτικών Τελών και για το επόμενο έτος.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης τόνισε ότι παρά τις δύσκολες εποχές και παρά το ότι που το κεντρικό κράτος μειώνει συνεχώς τους πόρους της Αυτοδιοίκησης - νέα περικοπή κατά 56% για τη ΣΑΤΑ του 2014 - η Δημοτική Αρχή κατόρθωσε να καταρτίσει το φετινό Προϋπολογισμό χωρίς να απενταχθούν Έργα και να μειωθούν οι παρεχόμενες Υπηρεσίες στους πολίτες.

Επισήμανε επίσης ότι ο καλός οικονομικός προγραμματισμός που εφαρμόζει ο Δήμος και η συνεχής διεκδίκηση πόρων του έδωσε τη δυνατότητα να μην απαντέξει κανένα έργο ενώ παράλληλα επέτρεψε να υπάρξουν ελαφρύνσεις για τους Δημότες παρά τις επιβαρύνσεις του Δήμου από τη συνεχή αύξηση των τιμών σε Ηλεκτρική Ενέργεια, Καύσιμα κλπ.

Τέλος ο κ. Κουράκης ευχαρίστησε το Πολιτικό και Στελεχιακό Προσωπικό του Δήμου που ολοκλήρωσε εμπρόθεσμα το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2014.